KALINA, ZVEZDINA VODILJA: Nestvarne brojke povratnika u crveno-belo

G. K.

12. 12. 2021. u 19:15

ZA dva poslednja trijumfa, igrači, navijači i stručni štab Crvene zvezde trebalo bi da zahvale Nikoli Kaliniću.

КАЛИНА, ЗВЕЗДИНА ВОДИЉА: Нестварне бројке повратника у црвено-бело

Kalinić i Volters zaustavljaju Stipančevića Foto ABA liga

Fenomenalno crveno-belo krilo je zahvaljujući svojom umešnošću i kvalitetom doneo pobede nad Olimpijakosom u Evroligi i na gostovanju Krki u ABA ligi.

Rođeni Subotičanin je obeležio proteklu sedmicu. Prvo je MVP partijom na noge bacio "rođenog brata" iz Pireja (81:76), kojem je sasuo 25 poena, uz četiri skoka i šest asistencija, da bi samo dva dana posle u ludoj završnici, sa nekoliko vanserijskih poteza (pogođenom trojkom i odlučujućim slobodnim bacanjem, ukupno 16 poena), praktično iščupao pobedu iz ruku Krke i doneo je svom timu (71:70).

Tako su se crveno-beli, posle poraza "večitog rivala", izdvojili na liderskoj poziciji na Jadranu, uz to zadržavši dobar osećaj pred ovonedeljno duplo evroligaško kolo (sutra dočekuju Barselonu, pa u četvrtak Bajern).

Da ovo nije trenutni zanos, već demonstracija suvog kvaliteta pokazuju brojke koje srpski reprezentativac ostvaruje od starta takmičarske godine. U oba takmičenja je najbolji pojedinac tima.

Očekivano. Zato se i ovog leta vratio u našu košarku posle šest godina provedenih u "tuđini", igrajući za turski Fenerbahče i špansku Valensiju. Da bude lider i ne beži od lopte u ključnim trenucima.

U regionalnoj ligi u proseku beleži 12,5 poena, 4,5 skokova i 3,5 asistencija, dok se Evropi prosečno zaustavlja na 12,2 poena, 3,8 uhvaćenih lopti i 3,1 uspešnih dodavanja. Svestran učinak od istinskog "olraund" košarkaša.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAPITEN JE SPREMAN: Bogdanović jedva čeka Olimpijske igre, a evo šta je poručio Amerikancima