DESETKOVANA ZVEZDA PALA U MADRIDU: Crveno-beli izdržali poluvreme, Real nastavio seriju pobeda

Č. V.

18. 11. 2021. u 20:01

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su u Madridu od Reala sa 79:67 u 11. kolu Evrolige.

ДЕСЕТКОВАНА ЗВЕЗДА ПАЛА У МАДРИДУ: Црвено-бели издржали полувреме, Реал наставио серију победа

AdmiralBet ABA League / Dragana Stjepanović

Pokazali su desetkovani crveno-beli zube "kralju" u njegovoj kući i skupo prodali kožu posebno u prvih 20 minuta. Nedostajali su Zvezdi Nejt Volters, Nikola Kalinić i Luka Mitrović, uz već od početka sezone odsutnog Erona Vajta.

Šampion Srbije i ABA lige se sa mini turneje iz Španije vraća sa dva poraza, od Baskonije i Reala.

Što se meča u Madridu tiče Zvezda je odigrala dobro prvo poluvreme koje je završeno rezultatom 32:32. Ipak, kvalitet Reala je u drugom delu došao do izražaja. Bilo je jasno i da gosti neće moći da izdrže u istom ritmu, prvenstveno zbog skraćene rotacije.

Ono što može da raduje navijače crveno-belih je partija Ostina Holinsa koji se traži u napadu od početka sezona. Amerikakac je utakmicu u prestonici Španije okončao sa 16 poena, uz šut za tri 3/5.

Upravo je on bio najefikasniji kod gostiju, njega je pratio Majk Cirbes sa 12 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Valter Tavares sa 15 poena, dok je Vensan Poarije dodao jedan manje.

Crvena zvezda je sada na učinku od 4-7, dok su Madriđani posle četvrtog vezanog trijumfa u Evroligi na učinku 9-2.

Klub iz Beograda narednog petka dočekuje Uniks, dok Real ostaje u Španiji, ali gostuje Baskoniji.

Real Madrid - C. zvezda 79:67 (16:13, 16:19, 25:14, 22:21).

Dvorana: "Vizink centar". Gledalaca: 5825. Sudije: Mehdi Difala (Francuska), Karmelo Paterniko (Italija) i Elijas Koromilas (Grčka).

Real Madrid: Kozer 5, Njunjez 2, Ertel 9, Fernandez 7, Abalde 9, Hanga 11, Vukčević, Poarije 14, Tavares 15, Ljulj, Jabusel 7, Ndiaje.

C. zvezda: Lazarević, Uskoković, Davidovac 6, Lazić, Dobrić 9, Holins 16, Simonović 6, Ivanović 8, Marković 2, Kuzmić 8, Cirbes 12.

Četvrta četvrtina: Real Madrid - C. zvezda 79:67

40' - Pogodio je Ivanović posle prodora, no to je to što se tiče ove utakmice u "Vizink centru".

38' - Ne predaje se Zvezda, ali vremena je sve manje. Navijače Zvezde može da raduje dobar šut Holinsa koji je postigao novu trojku - 74:63. Šutevi koju ubijaju moral. Hanga je pogodio trojku preko ruke na isteku napada i praktično zatvorio utakmicu.

37' - Poarije je ponovo snažno zakucao posle sjajnog dodavanja Ljulja, a na drugoj strani Ivanović pogodio oba slobodna bacanja, pa potom i proigrao Cirbesa koji je stigao do novih poena.

36' - Teško Zvezda dolazi do poena. Uspeo je Ivanović da isprati promašaj Kuzmića i loptu vrati u koš. Potom je i drugu trojku postigao Holins koji igra dobru utakmicu.

34' - Totalno je popustila odbrana gostiju i "kraljevići" to koriste da dođu do lakih poena. Crveno-beli su do poena došli preko Holinsa.

33' - Taman se činilo da će Zvezda odbraniti napad. Promašili su šut domaći, no na ofanzivnom skoku je bio Abalde i lako je poentirao. Strašan period meča za Real, agresina odbrana i zakucavanje Abaldea, pre toga i trojka Rudija i sve to je nateralo Radonjića da zatraži tajm-aut.

32' - Proradio je šut Marka Simonovića. Drugu trojku pogodio je iskusni krilni košarkaš crveno-belih.

31' - Tavares je za mnoge nerešiva enigma, pa tako i za centre crveno-belih. On je postigao prve poene u poslednjem kvartalu.

Treća četvrtina: Real Madrid - C. zvezda 57:46

30' - Treća četvrtina koju je domaćin dobio sa 25:14 poenima je okončao Majk Cirbes. Težak posao za Zvezdu u poslednjih 10 minuta.

30' - Bez problema Real pronalazi put do koša Zvezde u trećem kvartalu. Tavares svojom konstitucijom pravi razliku. Sada nije poentirao, ali je omogućio da to uradi Kozer - 57:44.

29' - Simonović je takođe bio precizan van linije 6,75, no kako se Zvezda približi tako Real pogodi u narednom napadu. Tavares je lako pogodio uz faul Simonovića.

28' - Konačno druga trojka za goste na utakmici. Precizan je bio Ostin Holins, ali na drugoj strani se razigrao Ertel.

27' - Nastavlja Real pogađa i brzo dolazi do dvocifrene prednosti. Zvezda je postigla samo šest poena za sedam minut u trećoj četvrtini - 48:38.

26' - Urodio je plodom minut odmora. Lepo su dva na dva odigrali Ivanović i Cirbes, a Nemac je akciju završio lakim polaganjem. Na drugoj strani Jabusel je poentirao za dva poena, dobrom igrom leđima.

25' - Pojačao je odbranu Real i to eksplotaiše u napadu i povećava razliku. Ponovo je Tavares poentirao. Šutirao je jednom rukom preko Kuzmića. Radonjić će pokušati da poremeti "kraljeviće" tajm-autom.

24' - Seriju pogodaka visokih igrača prekinuo je trojkom Fabijen Kozer. To je njegov prvi pogodak van linije 6,75 - 40:36.

22'- Kuzmić je vezao dva koša za goste, na drugoj strani i Tavares je bio precizan. U ovim momentima nadmudrivanje centara.

21' - Na startu drugog dela meča Zvezda nije iskoristila dva napada, a Real jedan, da bi to prekinuo Ertel pogotkom van linije 6,75.

Druga četvrtina: Real Madrid - C. zvezda 32:32

20' - Dug napad odigrali su gosti posle minuta odmora i Stefan Marković se upisao u strelce sa linije penala - 32:32. Beograđani u prvom poluvremenu nisu promašili nijedno bacanje 11/11.

20' - Jurila je Zvezda igrače Reala po terenu da napravi faul, u tome nije uspela i trojku je pogodio Jabusel. Tajm-aut je zatražio Dejan Radonjić kako bi pripremio poslednji napad ekipe u prvom poluvremenu - 32:30.

19' - Nije dobro ako Rudi uđe u poenterski ritam. Vezao je dva napada u kojima je pronašao put do koša Zvezde. Dobro gosti šutiraju slobodna bacanja - oba je realizovao i Kuzmić.

18' - Lako su crveno-beli izgubili loptu i iskoristio je to Rudi Fernendez da lako položi i upiše se u strelce na ovoj utakmici. Prednost na stranu gostiju vratio je odlični Dobrić pogocima sa linije penala.

17' - Sjajna akcija Zvezde. Davidovac je proigrao Dobrića koji je primetio da se Kuzmić dobro otvorio i častio ga je lakim zakucavanjem - 25:26.

16' - Iz ofanzivnog skoka je poentirao Davidovac. Zatim je zaspala odbrana Zvezde i kaznio je to drugom trojom Hanga. Onda je nakon ukradene lopte Ivanovića "flouter" pogodio Dobrić.

14' - Dobro Crvena zvezda sa sada izvodi slobodna bacanja. Prve poene je postigao i Ivanović, ali Poarije nastavlja da muči odbranu gostiju - 22:20.

13' - Nakon tri promešene trojke Davidovac je uspeo da poentira posle dobrog dodavanja Kuzmića. Na drugoj strani drugi put uzastopno je zakucao Poarije.

12' - Period dobre obrane Zvezde, ali dve otvorene trojke su promašili gost - najpre Simonović, pa onda i Davidovac i to je snažnim zakucavanjem kaznio Poarije.

11' - Sjajno se snašao Holins. Došao je do lopte nakon promaša Cirbesa i poentirao uz prekršaj Serhija Ljulja. Amerikanac je realizovao i dodatno slobodno bacanje - 14:14.

Prva četvrtina: Real Madrid - C. zvezda 14:11

10' - Nakon dva penala koja je pogodio Abalde, lepo se podigao na šut sa poludistance i pogodio Holins. Potom je nakon dobre odbrane Zvezde još jednom Cirbes lako poentirao.

9' - Malo je uneo živost nemački centar. Lepo je napao "džina" pod košem Madriđana i iznudio je dva slobodna bacanja koja je pogodio - 14:9.

8' - Ušao je Cirbes umesto Kuzmića i uspeo je da iskoristi snagu i poentira pored Tavaresa iako je to mnogo teško. Već je momak sa Zelenortskih Ostrva udario jednu blokadu.

6' - Zvezda se nakon početnih poena muči u napadu, Real to koristi i konstantno povećava razliku. Domaćin je napravio seriju 9:0.

4' - Služi dobro "kraljeviće" šut na početku meča - druga trojka bila je delo Hange, a onda se pomalo obrukao Abalde koji je promašio čisto polaganje. Ipak, nakon greške Ivanovića dva slobodna bacanja izvešće pomenuti Hanga - oba puta je bio precizan - 10:5.

3' - Prva trojka i za goste. Prcizan je bio Dobrić koji je pogodio preko Hange iz levog kornera. On je za sada postigao svih pet poena za Beograđane.

Ognjen Kuzmić/AdmiralBet ABA League / Dragana Stjepanović

2' - Lako je kada je u reketo Tavares. Poslao je Ertel loptu uvis, a lako je uhvatio ovaj 220 centimetara visoki igrač i lako je smestio u koš.

1' - Nakon uvodna dva promašaja trojku je pogodio Abalde, dok je prvi koš za Zvezdu postigao Dobrić, posle dobrog prodora.

Uoči meča

Crveno-beli su doživeli poraz u Vitoriji pre dva dana, a uz to primili su veliki broj poena, što do sada nije bio slučaj. Gore od poraza je to što je Dejan Radonjić za meč sa "kraljevskim klubom" ostao bez najboljeg igrača - Nikole Kalinića.

Takođe, utakmicu u glavnom gradu Španije neće igrati ni Nejt Volters i Luka Mitrović koji su propustili i meč protiv Baskonije.

Jasno je da Zvezdu očekuje težak zadatak, a možda može da raduje podatak da su crveno-beli slavili u poslednja dva meča u Madridu.

Dejan Radonjić je svestan koliko će biti teško na ovom meču.

- S obzirom na to kakva je naša situacija, primorani smo da naša razmišljanja pred sledeću utakmicu usmerimo prvo na naše redove. Nakon duela sa Baskonijom, u meč sa Realom ulazimo bez Voltersa i Kalinića, uz Mitrovića koji je ostao u Beogradu i Erona Vajta koji se već dugo oporavlja nakon loma ruke. Situacija je takva da, iako su u pitanju lakše povrede Voltersa i Kalinića, ne želimo da ulazimo u bilo kakav rizik u pogledu pogoršanja tih povreda, bez obzira na činjenicu što nas očekuje meč sa Realom. Tim iz Madrida igra sjajno i jedan je od kandidata za najviši plasman i osvajanje Evrolige. Bez obzira na izostanak igrača i veliki kvalitet protivnika želimo da damo naš maksimum i vidimo koliko možemo u ovom trenutku - rekao je trener Zvezde pred ovo gostovanje.

Ovu utakmicu možete da pratite u tekstualnom prenosu na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna