ZVEZDINE POROĐAJNE MUKE U INĐIJI: Rišairov prvenac, pa onda strepnja 90 minuta

Novosti online

18. 11. 2021. u 14:47

FUDBALERI Crvene zvezde su teškom mukom izborili plasman u osminu finala Kupa Srbije.

ЗВЕЗДИНЕ ПОРОЂАЈНЕ МУКЕ У ИНЂИЈИ: Ришаиров првенац, па онда стрепња 90 минута

Foto arhiva VN

Crveno-beli su minimalnim rezultatom slavili u Inđiji protiv istoimenog rivala.

Strelac jedinog gola bio je Rišairo Živković, što je njegov prvenac u dresu Zvezde.

Holanđanin srpskog porekla pogodio je u 24. minutu posle centaršuta Aleksandra Kataija iz prekida i dodavanja glavom Radovana Pankova. Odlično je pratio akciju, ubacio se ispred protivničkog igrača i šutirao glavom u padu.

Pamtiće crveno-beli rezultat, ali i utakmicu koja uopšte nije ličila na susret sa drugoligašem.

Inđija je bila veoma ozbiljan protivnik i stvorila je nekoliko dobrih šansi kojima je mogla da savlada Zorana Popovića. Šampion Srbije je strepeo svih 90 minuta.

Imao je vodeći tim drugoligaškog karavana čak i stativu u 2. minutu, posle šuta Slavoljuba Đokića iz trka. Pre toga je zapretio i Zoran Riznić, kada je skinuo loptu s noge Aleksandru Dragoviću i krenuo u trk ka Popovićevom golu, ali su ga loš teren i pravovremeno istrčavanje iskusnog čuvara mreže sprečili da se upiše u strelce.

Odličan je bio golman crveno-belih ovog popodneva i, uz strelca Živkovića, najzaslužniji što Crvena zvezda nastavlja odbranu trofeja osvojenog prošle sezone.

Treba istaći i promašeni penal Aleksandra Kataija, ali i krizu igre u kojoj se šampion Srbije našao. Ruku na srce, crveno-beli nisu bili kompletni, ali i pored toga nisu smeli da strepe za prolaz svih 90 minuta.

INĐIJA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

/Živković 24/

Inđija

Sudija: Marko Ivković

Inđija (4-2-3-1): Vukašinović - Ignjatović (od 58. Stojanović), N. Đurić, Đokić, Nedeljković (od 46. Desančić) - Riznić, Plavšić - Vukajlović, Kukolj, Jovanović (od 46. Rađen) - Žakula (od 46. Vukčević).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Pankov, Dragović (od 56. Degenek), Rodić (od 73. Gajić) - Petrović, Krstičić - Živković (od 64. Ben), Ivanić, Katai (od 64. Srnić) - Pavkov (od 73. Vukanović).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a