RAZBIO BOSANCA I POSLAO PORUKU PEŠIĆU: Nesuđeni Srbin odigrao partiju karijere

Novosti online

11. 11. 2021. u 09:41

SVETISLAV Pešić je dobio "vruć krompir" u ruke, možda čak i vrući od onog iz 2001. i 2002. godine.

РАЗБИО БОСАНЦА И ПОСЛАО ПОРУКУ ПЕШИЋУ: Несуђени Србин одиграо партију каријере

Foto: AP

Srbija ima odlične individualce koje valja uklopiti u kolektiv, što nije nimalo lako. Najbolje je to na svojoj koži osetio Igor Kokoškov, ruku na srce, nije imao najjači sastav, ali opet je morao kod kuće da izbori plasman na Olimpijske igre.

Pešić će pokušati da nas vrati na staze stare slave, da uklopi NBA zvezde sa evropskim i da budemo ekipa od koje će svi strahovati. Manje-više zna se ko će da vodi glavnu reč u taboru "orlova", ali sve više se pojavljuje jedan momak za koga su u prošlosti govorili da će igrati za Srbiju.

Foto: AP

 

U pitanju je Frank Kaminski, američki košarkaš srpskih korena, koji je najbliži reprezentaciji Srbije bio u vreme dok je Igor Kokoškov bio selektor, a ostavljena je mogućnost da se i dalje dogovori sa KSS.

- Bio sam u Srbiji pre dve godine i tada su ljudi u nacionalnom Savezu saznali da imam srpske korene. Nisam nikada bio član nijednog nacionalnog tima i ne znam šta bi trebalo da uradim da to postanem - pričao je pre skoro dve godine Kaminski i istakao da "ne želi nekome da zauzima mesto", a videćemo kakav je Pešićev plan.

Ako je igra na terenu merilo, Kaminski se ozbiljno nametnuo. On je noćas odigrao sjajan meč u pobedi Sansa nad Portlandom sa 119:109, gde je razbio BiH reprezentativca Jusufa Nurkića.

Nesuđeni reprezentativac Srbije imao je 31 poen uz sedam skokova i tri asistencije za 31 minut na parketu. Šutirao je 12/18 iz igre, od toga 2/5 za tri, imao je jednu izgubljenu loptu i blokadu, a sa ekipom se drži u samom vrhu Zapada.

Sansi su vezali šest pobeda, a Kaminski je jedan od nosilaca igre.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni