JOKIĆ RAZNEO FINIKS: Srbin pokazao Amerikancima ko je MVP (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2021. u 07:56

NIJE se Denver pokazao u pripremnom periodu, trener Majk Meloun je grmeo na igrače i odmah prva zvanična utakmica i pobeda na vrućem gostovanju. Košarkaši Nagetsa su u Arizoni savladali Finiks sa 110:98, uz dabl-dabl učinak Nikole Jokića, 27 poena i 13 skokova.

ЈОКИЋ РАЗНЕО ФИНИКС: Србин показао Американцима ко је МВП (ВИДЕО)

Foto: AP

Košarkaši Denvera su kontrolisali rezultat i tok meča većim njegovim delom, te zasluženo došli do premijernog trijumfa. 

Denver je nakon prvih 12 minuta imao prednost od šest poena. Već u drugoj četvrtini uloge su se totalno zamenile. Finiks je uradio isto ono što i Nagetsi nekoliko trenutaka ranije, napravili su seriju od 11:0 kojom su se vratili u meč, ali i prešli u ogromno vođstvo.

Pokušavali su igrači Denvera da drže priključak, ali im je svakoga puta sve više odmicao, u jednom trenutku je bilo čak i 16 poena razlike u korist Sansa, da bi Nagetsi uspeli da smanje na "samo" sedam do poluvremena - 58:51.

Treća četvrtina je bila ključna za ekipu koju predvodi Nikola Jokić, oni su "eksplodirali", krenuo ih je šut za tri poena i to im je bilo dovoljno da naprave iskorak ka pobedi u ovom meču. Iako su imali +11 nekoliko minuta pred kraj četvrtine, Finiks je postigao brzih osam poena i smanjio je na 85:82 pred poslednju četvrtinu.

Ono što je započeto u trećoj, finiširano je u četvrtoj, gde je Denver nastavio da pogađa sve izvan linije za tri poena, na šta Finiks nije imao odgovor.

Već početkom poslednje deonice Nagetsi su se odlepili i mirnom igrom su došli do +12. Pokušali su protivnici da odgovore, ali sve što su mogli jeste da priđu na sedam poena razlike, međutim, Denver ih je olako "odjavio" i rutinski je došao do prve pobede u novoj sezoni.

Jokić je na parketu je proveo skoro 35 minuta, u kojima je ostvario dabl-dabl učinak.

Prošlosezonski MVP takmičenja postigao je 27 poena, uhvatio 13 skokova, udelio dve asistencije, ukrao dve, a izgubio tri lopte, uz procenat šuta od 59 odsto iz igre i pokazao Amerikancima ko je najbolji košarkaš sveta.

Pored srpskog centra, Denver su do pobede vodili još i Barton koji je ubacio 20 poena, Porter junior koji je meč završio sa 15 i Grin koji je dodao 13 poena.

Najefikasniji u redovima Finiksa bili su Bridžis sa 16, Pol i Ejton sa po 15 i Buker sa 12 poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)