"ŽELIMO DA BUDEMO KAO PSŽ, CILJ JE EVROLIGA": Prestonica Francuske dobila košarkaški klub u eliti!

Novosti online

22. 08. 2021. u 16:13

PREDSEDNIK Pariza koji će prvi put igrati u francuskoj košarkaškoj eliti ne krije ogromne ambicije

ЖЕЛИМО ДА БУДЕМО КАО ПСЖ, ЦИЉ ЈЕ ЕВРОЛИГА: Престоница Француске добила кошаркашки клуб у елити!

FOTO: AP

Košarkaškim klub Pariz je za samo tri godine od osnivanja stigao do francuske elite. Ipak, aktuelni predsednik kluba i nekadšanji čelnik nekoliko NBA timova Dejvid Kan gaji ambicije daleko veće od pukog igranja u Pro A diviziji.

-Želimo da budemo konkurentni. Igraćemo se protiv visokobudžetnih timova koji će se takmičiti čak i u Evroligi. Ipak, želimo da razvijamo kvalitetnu košarku. Plej -of? Ne znam još, nadam se da ćemo se boriti za to, rekao je Kan za francuske medije.

Ne krije da je igranje u Evroligi konačan cilj Pariza. Čak je izneo i plan.

- Naredne dve godine su veoma važne. U dogovoru sa gradom radićemio na izgradnji nove dvorane. Moraćemo da se pobrinemo da naša organizacija zaista bude u vrhu cele Evrope. To je moj sledeći fundamentalni korak u naredne dve godine.

Očekuje da će klub u skorijoj budućnosti osvojiti nacionalnu titulu.

-- Do 2026. godine. Ne kažem da će se to dogoditi, ali kažem da je moguće.

U Parizu osim tima sa istim imenom bitišu još dva košarkaška kolektiva - Nanter (iz istoimenog predgrađa) i Bulonj-Levaloa. Da li ih je mnogo na "maloj" teritoriji?

- U samom gradu već postoji samo jedan klub. Ovo pitanje bi bilo kao da neko pita Nikse šta misle o Netsima? Bez nepoštovanja, ali Pariz je Pariz. Nanter je Nanter. Želim im sve najbolje. Ne mislimo im ništa loše. Dolazim iz drugog okruženja - SAD. Njujork ima po dva NBA, NFL, MLB i MLS tima. Da ne govorim o univerzitetima... Ne smatram da je Pariz prezasićen sportom. Ima mesta za svakoga. Međutim, vremenom bismo želeli da postanemo vodeći, drugi veliki klub u Parizu iza fudbalskog tima PSŽ.

(Mozzart sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)