JOKIĆ DEO KOŠARKAŠKE ELITE: DŽoker i Luka Dončić u top 10

Novosti online

13. 08. 2021. u 20:02

SRPSKI košarkaš Nikola Jokić našao se na listi najboljih košarkaša sveta.

ЈОКИЋ ДЕО КОШАРКАШКЕ ЕЛИТЕ: Џокер и Лука Дончић у топ 10

FOTO: AP/Tanjug

Popularni sportski portal "Atletik" napravio je listu najboljih NBA košarkaša, a posebno su izdvojena sedmorica najboljih među najboljima. 

Najbolji košarkaš na svetu je Janis Adetokumbo, prema mišljenju "Athletica", dok je srpski centar i aktuelni MVP Nikola Jokić na visokom šestom mestu.

Na drugom mestu nalazi se Kevin Durent, dok je treći Lebron Džejms, četvrti je Džejms Harden, peti Kavaj Lenard, šesti Nikola Jokić kao što je rečeno, a sedmi Stef Kari.

Na listi od 8. do 19. mesta nalaze se igrači koji jesu vrhunski, ali i dalje nisu elita. Tako je na poziciji osam bio Entonij Dejvis, a na poziciji devet Džoel Embid, dok je jedanaesto mesto zauzeo Luka Dončić, a 12. je bio Lilard.

Potom idu Džimi Batler, Pol Džordž, Rudi Gober, Bem Adebajo, Kris Pol, Džejson Tejtum, Kris Midlton i Kajri Irving.

Što se Jokića tiče, autor je malo skeptičan zbog njegove loše igre u odbrani, ali je više nego zadovoljan igrom u napadu i načinom na koji je unapredio kondiciju i koliko agresivno igra svako veče u NBA ligi.

Jokićeva MVP sezona je ofanzivno jedna od najboljih i zasluženo je dobio MVP nagradu, takođe se posebno izdvaja nastup u plej-ofu i to bez Džamala Mareja, kada su savladali Portland Trejlblejzerse.

Ipak, bez jake odbrane teško ćete dalje od druge runde u NBA plej-ofu, navodi se u daljem tekstu.

(Novosti/B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)