DAN KADA SE POVLAČI KAPITEN: Gotovo je - Novica Veličković otišao u penziju! Partizan se oprostio od kapitena

Novosti

08. 07. 2021. u 10:22

MORALO je i to da se desi.

ДАН КАДА СЕ ПОВЛАЧИ КАПИТЕН: Готово је - Новица Величковић отишао у пензију! Партизан се опростио од капитена

FOTO: M. Vukadinović

Legendarni košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Novica Veličković završio je igračku karijeru, potvrdio je u četvrtak beogradski klub.

Crno-beli su na svom sajtu objavili tekst pod naslovom „Dan kada se povlači kapiten“. U njemu piše:

„Svi kojima je srce crno-belo bili su svesni da će ovaj dan jednom doći…Dan kada će legendarni kapiten, rekorder po broju nastupa u dresu Partizana, neprikosnoveni borac i vođa koji je uvek komandovao „Za mnom“, jedinstveni Novica Veličković, reći igračkoj karijeri „Zbogom“.

Navođenje statističkih podataka koji su obeležili Novicinu karijeru u ovom trenutku je suvišno. Gde god da je igrao, njegov uticaj na igru i saigrače nije bio merljiv samo brojevima. Ono po čemu će ostati upamćen jeste njegovo srce i odlučnost da iz svake bitke izađe kao pobednik. I danas je pobednik! Snagom uma, neverovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspevao da traje i bude oslonac mlađim saigračima.

Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli „Un capitano vero“, jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primer kako na terenu tako i van njega. Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)