SRBIJA JE OVU VEST ČEKALA: Bogdanović na terapijama, poznato hoće li igrati za reprezentaciju Srbije

Novosti online

19. 06. 2021. u 20:12

TRENER Hoksa Nejt Mekmilan nije odbacio mogućnost da Bogdanović zaigra u majstorici protiv Filadelfije

СРБИЈА ЈЕ ОВУ ВЕСТ ЧЕКАЛА: Богдановић на терапијама, познато хоће ли  играти за репрезентацију Србије

Foto: AP

Zastala je knedla u grlu ne samo navijačima Atlante Hoksa, već svima u Srbiji zbog povrede Bogdana Bogdanovića tokom šeste utakmice polufinalne serije plej-ofa protiv Filadelfije. 

Osim šturih informacija s one strane Atlantika da se Bogdanović neće vraćati u igru pošto je napustio parket, satima su svi čekali u neizvesnosti nove vesti o statusu srpskog reprezentativca. A onda je stigao izveštaj direktno iz tabora Atlante.

Trener Hoksa Nejt Mekmilan je u razgovoru s novinarima pred majstoricu s Seventisiksersima (ponedeljak, 02.00) izneo po jednu dobru i lošu vest. Naime, Mekmilan kategorički tvrdi da Bogdanovićeva povreda desnog kolena nema nikakve veze s povredom na istom mestu ranije ove sezone kada je doživeo avulzioni prelom (kada tetivni ili ligamentarni pripoj otrgne deo kosti usled neke jake sile prim. aut) kosti kolena. 

Mekmilan je takođe rekao da je Bogdanović na terapijama jer oseća bol u tom desnom kolenu, zbog čega je najbolji srpski šuter upitan za sedmu utakmicu serije s Filadelfijom. Međutim, šef stručnog štaba Hoksa rekao je i da ne može u potpunosti da tvrdi da će Bogdanović da propusti majstoricu, što znači da postoji određena šansa da ipak bude na parketu u noći između nedelje i ponedeljka.

Bogdanovićevo zdravstveno stanje se s velikom pažnjom prati u Srbiji gde se još čeka odluka po pitanju njegovog učešća u olimpijskim kvalifikacijama koje počinju 29. juna u Beogradu. Da bi se to dogodilo Atlanta prvo mora da ispadne od File, zatim da Kokoškov i Bogdanović naprave konačni dogovor po pitanju da li će igrati kvalifikacije ili ne. Sada je ipak mnogo bitnije zdravlje nekadašnjeg igrača Partizana, Fenerbahčea i Sakramento Kingsa.

(Mozzart sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a