ITALIJA OSLABLJENA U BEOGRADU: Belineli odmara od naporne sezone

Novosti online

15. 06. 2021. u 13:20

KOŠARKAŠ Virtusa Marko Belineli neće nastupati za Italiju na predstojećem kvalifikacionom turniru u Beogradu za odlazak na Olimpijske igre. Razlog je umor zbog preduge klupske sezone.

ИТАЛИЈА ОСЛАБЉЕНА У БЕОГРАДУ: Белинели одмара од напорне сезоне

Foto: EPA-EFE/MADE NAGI

Belineli je ove sezone došao u Virtus iz NBA lige gde je za 14 godina igrao u nekoliko klubova. Najviše vremena probveo je u San Antonio sparsima sa kojima je 2014. godine osvojio šampionsku titulu.

- Nažalost, ovoga leta neću biti deo nacionalnog tima. Ova sezona bila je izuzetno fizički zahtevna za mene. Završio sam je sa nekoliko problema, pogotovo kada je reč o mojim nogama. Moram da stanem, a onda pripremim plan kako bih bio potpuno spreman za septembar - objasnio je Belineli.

- Razgovarao sam sa predsednikom Đanijem Petrućijem. On zna da ovo nije oproštaj. Uvek sam bio izuzetno posvećen reprezentaciji. Podržavaću svoje momke tokom kvalifikacija za Olimpijske igre“.

Belineli ima 35 godina, ove sezone vratio se u Evropu iz NBA. U dresu Vitusa je u Evrokupu u proseku beležio 17.1 poen, 2.1 skok i 1.4 asistencije. U domaćem prvenstvu je prosečno imao 14.5 poena, 2.6 skokova i 1.8 asistencija.

Italija će učestvovati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, od 29. juna do 4. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)