FENOMENALNI LENARD DONEO KLIPERSIMA MAJSTORICU: Marjanović odigrao dobar meč kao starter, Klipersi bolji od Dalasa (VIDEO)

Novosti online

05. 06. 2021. u 08:01

LOS Anđeles Klipersi izborili su majstoricu nakon pobede nad Dalasom u Teksasu rezultatom 104:97, tako da će sedmi meč odlučivati o poseldnjem putniku u polufinale NBA lige.

ФЕНОМЕНАЛНИ ЛЕНАРД ДОНЕО КЛИПЕРСИМА МАЈСТОРИЦУ: Марјановић одиграо добар меч као стартер, Клиперси бољи од Даласа (ВИДЕО)

FOTO: AP

Srpski centar Boban Marjanović je još jednom bio starter za Maverikse i odigrao je dobar meč. Bobi je na terenu proveo nešto više od 17 minuta i za to vreme je postigao 12 poena i uhvatio devet lopti.

Glavna snaga u napadu Dalasa ponovo je bio sjajni Luka Dončić. Slovenac je meč okončao sa 29 poena i 11 asistencija.

Ovu sa serija je ušča u istoriju NBA lige. Naime, svih šest utakmica dobili su gosti i to je do sada nikada nije desilo u najjačoj ligi na svetu.

Ipak, igrač večeri je definitivno prva zvezda LA Klipers Kavaj Lenard koji je zatrpao koš tima Rika Karlajla. On je postigao 45 poena, imao je šest skokova i tri zavšna dodavanja.

Lenard je prespavao prvu četvrtinu, u kojoj je postigao svega tri poena. U nastavku je ubacio u "petu brzinu" i demonstriro silu nad Maveriksima.

Kada je bilo najpotrebnije, Lenard je upalio motore i postigao najvažnije poene, u trenucima dok se meč lomio. Nije mogao da promaši Kavaj u poslednjih 180 sekundi.

Posle njega u pobedničkom timu najviše se istakao Redži Džekson sa 25 poena, dok je kod Dalasa Tim Hardavej džunior postigao 23.

Odlučujući sedmi meč na programu je sutra od 21.30 u "Stejpls centru" u Los Anđelesu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna