OVO MOŽE SAMO ARGENTINA: Siromašni dekica je utakmice Mundijala gledao u izlogu, a onda je usledio gest za pamćenje (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2022. u 22:47

NEKI pasionirani ljubitelji fudbala žive za Svetsko prvenstvo, događaj koji se održava svake četiri godine, te se jednostavno ne odvajaju od televizije. I dok mnogi imaju priliku da uživaju u mečevima na stadionu ili u svojim toplim domovima to sa drugima nije slučaj.

ОВО МОЖЕ САМО АРГЕНТИНА: Сиромашни декица је утакмице Мундијала гледао у излогу, а онда је уследио гест за памћење (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Argentina i Francuska u nedelju igraju finale Mundijala u Kataru. Priliku da najvažniju utakmicu na turniru gleda u svom domu imaće jedan siromašni dekica kojem je fudbal očigledno najvažnija sporedna stvar.

Živi u takvom siromaštvu da u svom skromnom domu nema ni televizor, pa je svaki dan kada igra njegova reprezentacija išao pred izlog jedne prodavnice i kroz rešetke posmatrao utakmice Mundijala.

Reč je o Karlosu Beharu, 82-godišnjem Argentincu koji je ludo zaljubljen u "gaučose" kao i svi stanovnici te južnoameričke zemlje.

Argentina iz godine u godinu postaje sve siromašnija zbog ogromnih problema sa inflacijom što najbolje oseti starije stanovništvo te zemlje.

Za normalan život u ovoj državi potrebno je oko 600 evra mesečno, dok prosečna plata iznosi 400 evra, a to dovoljno govori da je praktično svaki dan preživljavanje.

I Karlos Behar je ogledalo argentinskog stila življenja, gde je fudbal više od života i prilika za beg od sumorne svakodnevnice.

Behar je iz dana u dan dolazio pred izlog i gledao utakmice, a na kraju je gazda prodvanice televizora i ostalih kućnih aparata odlučio da napravi potez za pamćenje.

Naime, ovom siromšanom starcu je uručen besplatan televizor.

Tako će Behar konačno imati priliku da u miru pogleda veliko finale uz nadu da će se njegova Argentina po treći put popeti na krov sveta.

Leo Mesi i društvo će u finalu igrati protiv Francuske, aktuelnog šampiona. Nema sumnje da će Argentincima biti jako teško, ali će dati sve od sebe da prišiju treću zvezdicu na sveti plavo-beli dres.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)