SKANDAL POTRESA FRANCUSKU: Selektor Dešan odbio da vrati Benzemu u tim

Tanjug

13. 12. 2022. u 18:30

SELEKTOR reprezentacije Francuske Didije Dešan odbio je da u nokaut fazi Svetskog prvenstva u Kataru nacionalnom timu priključi fudbalera Reala Karima Benzemu, prenosi španska "Marka".

СКАНДАЛ ПОТРЕСА ФРАНЦУСКУ: Селектор Дешан одбио да врати Бензему у тим

Foto: Tviter

Benzema se povredio na treningu nacionalnog tima 19. novembra i to dan uoči početka Mundijala, a prva dijagnoza je pokazala da mu predstoji pauza od tri nedelje.

On je ostao na spisku francuske reprezentacije, pošto je Dešan odlučio da ne pozove zamenu za napadača Reala, koji je nedavno dobio "Zlatnu loptu".

Benzema se oporavio posle samo 10 dana i bio je spreman da se priključio nacionalnom timu. Međutim, Benzema je 29. novembra otputovao na odmor, pošto je Dešan potvrdio da neće pozvati napadača Reala da se priključi selekciji u Kataru.

Francuski fudbaler se prošle subote priključio treninzima Reala, a "trikolori" će sutra igrati u polufinalu SP sa Marokom.

- Ova Dešanova odluka pokazuje da odnos sa Benzemom, ipak, nije do kraja rešen. Dešan nije imao ili nije želeo da ima strpljenja za njega, tvrdi "Marka".

Benzema nije igrao za Francusku od 2014. do 2021. godine zbog "afere Valbuena". On je bio osumnjičen da je bio deo grupe, koja je ucenjivala tadašnjeg francuskog reprezentativca Matjea Valbuenu.

 Dešan je vratio Benzemu prošle godine u nacionalni tim, a napadač Reala je za Francusku postigao 10 golova na 16 utakmica.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)