FIFA OBJAVILA VELIKU PROMENU Svetsko prvenstvo ulazi u završnicu, ovom loptom igraće se finale

Novosti online

11. 12. 2022. u 16:01

SVETSKO prvenstvo u Kataru ulazi u samu završnicu, a organizatori su danas zvanično objavili da će polufinale i finale biti igrano drugom loptom. "Al Rihla" je nakon četvrfinalnih mečeva otišla u "penziju", a najvažniji meč Mundijala igraće se loptom koja nosi ime "Al Hilm".

ФИФА ОБЈАВИЛА ВЕЛИКУ ПРОМЕНУ Светско првенство улази у завршницу, овом лоптом играће се финале

FOTO: EPA

Gotovo mesec dana "Al Rihla" uveseljavala je deo planete, dok je drugi deo, uključujući i Srbiju znala i da rastuži, a pred najvažniji meč na Svetskom prvenstvu FIFA je objavila da će meč za šampiona sveta biti igran drugom loptom.

* Al Hilm na arapskom znači "san" i loptu krasi jedinstveni grafički dizajn po kome se razlikuje od "Al Rihle" kojom je igran ostatak turnira. Novom loptom igraće se mečevi polufinala i finala. Poput prethodne, i nova lopta sadrži senzore koji signaliziraju kod polu-automatskog ofsajda sa velikom preciznošću.

Johanez Holzmuler, direktor fudbalskih tehnologija i inovacija FIFA bio je zadovoljan učinkom lopte.

- Razvijanjem tehnologije "povezane lopte" uvedena je dodatna sigurnost kod donošenja odluka. Podaci iz lopte daju nam novi pogled na jedinstvena dešavanja tokom mečeva svetskog prvenstva.

FIFA je ponosna i činjenicom da će "Al Hilm" biti prva fudbalska lopta koja je pravljena mastilom na bazi vode i ekološkim lepkom.

Podsetimo, u polufinalnim duelima sastaće se Maroko - Francuska i Hrvatska - Argentina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)