NOVA SENZACIJA NA MUNDIJALU: I Engleska se obrukala!

Novosti online

25. 11. 2022. u 21:51 >> 20:46

FUDBALERI Engleske jurili su pobedu protiv Sjedinjenih Američkih država u 2. kolu "B" grupe Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, a Amerikanci su napravili svojevrsnu senzaciju i odigrali bez golova, 0:0.

НОВА СЕНЗАЦИЈА НА МУНДИЈАЛУ: И Енглеска се обрукала!

FOTO: Tanjug/AP

Otvoren fudbal igrale su obe reprezentacije. Ali u prvom poluvremenu ostaje utisak da je SAD za nijansu bolju partiju prikazala.

U 10. minutu zapretio je Hari Kejn, dobio je odlično dodavanje od Džuda Belingema, a udarac napadača Totenhema bio je blokiran.

Veston Mekeni je u 25. minutu imao priliku da odgovori, šutirao je preko prečke. Najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Kristijan Pulišić, snažno je fudbaler Čelsija raspalio po lopti, pogodio je prečku Džordana Pikforda.

Sedam minuta kasnije Seržinjo dest je zalomio Harija Megvajera, a štoper Mančestera u poslednjem trenutku uspeo je da ga blokira. Nova šansa za Pulišića u 43. minutu, pokušao je glavom, a Pikford brani.

Do kraja poluvremena uspeo je da Mejson Maunt pripreti, ali je bio siguran Met Turner.

Nije do kraja meča bilo ozbiljnijih uzbuđenja. Treba istati da je SAD imao više šuteva ka golu protivnika, te je bio i bliže pobedi, ali na kraju treći remi ovih timova uz jednu pobedu Amerike, a Engleska će prolazak dalje morati da traži protiv Velsa, a to sigurno neće biti lako.

Ovo je bio prvi meč u kome SAD završava meč bez golova.

ENGLESKA - SJEDINjENE AMERIČKE DRŽAVE 0:0

90+3' Odličan centaršut Luka Šoa, potom je Hari Kejn snažno glavom raspalio po lopti, međutim, šutirao je kraj gola. Bio je blizu gola, ali as Totenhema četiri utakmice na Mundijalu nije bio strelac, blizu je bio da taj post sada prekine.

90' Četiri minuta će se igrati u zaustavnom vremenu.

86' Zvižde sada navijači sa tribina Englezima koji se dobacuju u zadnjoj liniji bez pokušaja da krenu napred.

82'  Engleska do sada nije pobedila SAD na Mundijalu, a nadali su se da će ove godine promeniti negativnu tradiciju, ali za sada je Amerika tim koji se pita za sve na terenu.

77' Ostalo je malo vremena za finalistu prošlog Mundijala na današnjem meču. SAD je sve bliže senzaciji, a posebno ako se u obzir uzmu rezultati u prvom kolu gde je Engleska "spakovala" šest golova Iranu.

75' Trenutno se na terenu ne dešava mnogo toga, ali pažnju fotoreportera, kao i televizijskih kamera privukla je jedna lepotica sa tribina.

FOTO: Tanjug/AP

65' Trenutno je Amerika nešto konkretnija, a to prepoznaje i publika koja neverovatnom podrškom navija za  svoje igrače.

PROČITAJTE JOŠ: UHAPŠEN SRPSKI NOVINAR U KATARU: Umesto da gleda Srbija - Brazil, završio iza rešetaka

PROČITAJTE JOŠ: U RAT ĆE ZBOG OVOGA DA IDU, AKO TREBA: Ameri imaju najluđe navijanje na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

58' Deklan Rajs je zakačio loptu na pokušaj Pulišića, korner za Amerikance. Sjajno je poslao loptu, nešto lošija reakcija Harija Megvajer.

55' Engleska ponovo ima više lopte u svom posedu, ali Amerikanci ne posustaju sa dobrom odbranom, te je inicijativa "Gordog Albiona" jalova.

48' Počelo je novim pokušajem Mekenija, jako je loše šutirao, a deluje da je imao boljih rešenja nego da raspali po lopti sa dvadesetak metara.

46' Počelo je drugo poluvreme.

44' Jako lep pokušaj Mejsona Maunta, ali brani golman Amerikanaca.

43' Ređaju se šanse kao na traci, sada je glavom zapretio Pulišić, Njegov pokušaj nakon kornera prošao je kraj gola. Zanimljivo da je to šesti pokušaj Amerikanaca u današnjem meču.

40' Seržinjo Dest je lepo zalomio, bio je ipak blokiran od strane Megvajera koji je u pravom trenutku poslao loptu u korner.

33' Velika šansa za SAD. Krisitijan Pulišić je snažno raspalio po lopti, sa velike udaljenosti pogodio je prečku. Pogledajte taj potez OVDE.

FOTO: Tanjug/AP

25' Dobru priliku imala je Amerika da dođe do vođstva, ali je Mekeni bio neprecizan.

10' Sjajna akcija, Hari Kejn je dobio dobru loptu od Džuda Belingema, Cimerman se podmetnuo i blokirao udarac.

5' Fantastična atmosfera na tribinama Al Baita. Navijači Amerike imali su svoj performans.

1' Meč je počeo

UOČI MEČA

Sastavi timova

FOTO: Printskrin/Sofa score

Fudbaleri Engleske na fantastičan način otvorili su Mundijal u Kataru savladali su Senegal 6:2.

Strelci su za Engleze bili, Džud Belingam, Bukajo Saka dva puta, Rahim Sterling, Markus Rašford i Džek Griliš. Dok je Mehdi Taremi postigao oba gola za Irance.

SAD su protiv Velsa odigrale meč bez pobednika 1:1. Tim Vea postigao je gol za Amerikance, izjednačio je Geret Bejl.

Zanimljivo je da su se Engleska i SAD sastale tri puta na Svetskom prvenstvu, jednu pobedu odneli su Amerikanci, dva meča završena suu bez pobednika.

Duel se igra na stadionu Al Bait

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)