ALEKSANDAR MITROVIĆ OTKRIO KAKO JE: Nisam fizički najbolje! Rečeno nam je da sve zavisi od nas

Novosti online

25. 11. 2022. u 00:23

NAPADAČ Srbije Aleksandar Mitrović analizirao je meč u kome je Srbija poražena 2:0 od Brazila

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ОТКРИО КАКО ЈЕ: Нисам физички најбоље! Речено нам је да све зависи од нас

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Napadač Fulama bio je razočaran porazom od Brazila.

– Sigurno smo razočarani. Idemo dalje, i dalje sve zavisi od nas, ima još dve utakmice i moramo da se oporavimo za te dve utakmice. Još je rano za neke analize, ali mislim da nam je nedostajalo te neke agresivnosti i da smo fizički pali pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena. Gubili smo neke lopte koje ne bismo smeli da gubimo. Gol je visio u vazduhu, imali smo neke polušansice, ali nismo bili opasni kao što znamo da budemo. Čvrsta utakmica, teška, kao i svaka na Svetskom prvenstvu. Nije bila prelepa utakmica, ali… Mi idemo dalje.

Na pitanje o svom zdravstvenom stanju, Mitrović je odgovorio:

– Kad sam ovde, znači da sam zdrav. Da sam fizički najbolje nisam, jer nisam dugo igrao, ali generalno sam zdrav.

Otkrio je Mitrović da su posle meča igrači pričali sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

– Rekao nam je da i dalje sve zavisi od nas, da nije rezultat kao što smo želeli, to sve znamo. Bilo je nekih i pozitivnih stvari. Idemo u oporavak i idemo dalje. Nije da nismo trčali, ali smo fizički pali, nismo imali dobar pritisak na loptu, posebno mi napadači. Možda je to razlog i nekih neigranja u poslednjih mesec dana i kod mene i kod Vlahovića. I Kostić je falio. Samo smo se povlačili dublje i dublje, gol je visio u vazduhu, nismo bili opasni. Igrali smo iz nekih kontri i polukontri, ali nismo bili opasni kao što znamo da budemo.

Imaju fudbaleri Srbije četiri dana da se spreme za meč sa Kamerunom i Mitrović smatra da će biti sasvim dovoljno vremena za pripremu duela.

– Jeste. Sigurno će biti mnogo drugačija utakmica protiv Kameruna. Kad kažem da smo pali fizički, mislim da smo videli i kakvu klupu ima Brazil. Oni samo menjaju i tempo ide jače i jače. Imaju mnogo igrača na klupi i onda se ne oseća razlika u ovima što igraju i ovima što ulaze sa klupe. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Sigurno da je bolan poraz, ali sigurno da je bolje da izgubimo sad i da pobedimo naredne dve.

Za kraj je Mitrović je ušao u raspravu sa jednim novinarom koji ga je upitao „i šta sad”?

– Šta sad? Pa šta ti misliš šta sad? Kakvo pitanje… Sigurno da nam igra pobeda i idemo na pobedu. Videćemo šta će se desiti, a zavisimo i od drugih rezultata. Šta sad… I oni su izgubili, ali i da nisu sigurno bi išli na pobedu – zaključio je Mitrović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)