SEZONA APSURDA U SUPERLIGI: U Srbiji malo i 31 pobeda

N. I.

19. 05. 2021. u 21:59

U SEZONI punoj apsurda, priča o neregularnosti i nameštanjima rezultata, možda se u Superligi najteže snašao Partizan, kojem ni "pun gas" na proleće nije doneo - ništa!

СЕЗОНА АПСУРДА У СУПЕРЛИГИ: У Србији мало и 31 победа

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su pre dva dana porazom, tek petim u sezoni, u Lučanima protiv Mladosti (0:1) završili trku sa 31 pobedom i gol razlikom 95:20, u kojoj je ubedljivo najbrže i najsnalažljivije trčala Crvena zvezda koja je ostvarila 35 trijumfa.

Domaća Superliga je otvorila ogromnu Pandorinu kutiju onog dana kada je FSS odlučio da bude milostiv i da prošlog leta, tobože zbog korone, nikoga ne izbaci iz elitnog ranga i da ove sezone trku trči čak 20 timova. U zemlji u kojoj je, nažalost, fudbal postao predmet lečenja tuđih frustracija, pogodan teren za malverzacije i prevare, pred kraj sezone se sve pretvorilo u cirkus.

Znali su crno-beli svojim greškama tokom prvog dela sezone da skupo plate već spakovane bodove u džepu, ali ostaje nejasno kako je moguće da se Superliga Srbije toliko po kulisama i "majstorima na trapezu" razlikuje od onih najozbiljnijih liga širom Evrope. Ili još konkretnije: kako je Mančester sitiju u Premijer ligi, sa takođe 20 timova, dovoljno tek 26 pobeda za prvo mesto? Kako je Bajernu u Bundesligi sa 18 ekipa dovoljno 23 trijumfa, ili Interu u Seriji A sa 20 klubova 27 "trojki" za pehar?

Isto tako, u okruženju, prvaci ili lideri imaju mnogo manje trijumfa od crno-belih, koji su drugoplasirani na tabeli: Dinamo Zagreb 25 (Hrvatska), Budućnost 22 (Crna Gora), Maribor 16 (Slovenija)...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!