"KRALJ" SE NE PREDAJE: Pobedom nad Granadom, Real ostao u trci sa gradskim rivalom

Đ. S.

14. 05. 2021. u 20:21

REAL Madrid nema velike šanse da odbrani titulu u španskom prvenstvu na dva kola do kraja, ali se ne predaje.

КРАЉ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Победом над Гранадом, Реал остао у трци са градским ривалом

Karim Benzema postigao prvi gol za Real FOTO: AP

"Kraljevski" klub je pobedom nad Granadom (4:1) u četvrtak uveče nastavio poteru za gradskim rivalom, Atletikom, koji ima dva boda više od čete Zinedina Zidana, dok Barseloni beže četiri.

U foto finišu prvenstva Real ima okršaje sa Bilbaom i Viljarealom, dok je "jorgandžijama" nešto lakši raspored na programu, pošto dočekuju Osasunu i gostuju Viljarealu.

U slučaju istog broja bodova, zbog boljeg međusobnog skora, kruna će se vratiti u vitrine aktuelnog šampiona kojem je preostalo samo da se uzda u kikseva Atletika koji ne blista u poslednje vreme, ali je remijem sa Barselonom prošle nedelje, kao i pobedom nad Sosijedadom u sredu uveče, izgleda konačno pronašao isključenje za auto-put koji vodi ka prvom peharu namenjenom prvaku La Lige.

- Bila je ovo teška sezona od samog starta i biće tako do kraja. Počela je prebrzo, što je uticalo na sve timove, a ni mi nismo izuzetak. Sada nastavljamo utakmicu po utakmicu i znamo da će u nedelju biti još važna i teška utakmica - rekao je trener Atletika Dijego Simeone posle slavlja na stadionu "Vanda Metropolitano" nad gostima iz San Sebastijana.

Iz prikrajka vreba i Barselona, mada su oni svoju šansu za priključenje propustili pre sedam dana, kada su igrali nerešeno sa aktuelnim liderom šampionata, kao i tokom nedelje sa drugim vezanim remijem u duelu sa Levanteom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja