MIRKOVO PROLEĆE: Ivanić najjači adut šampiona sa 15 golova i osam asistencija

Z. ĆOROVIĆ

11. 05. 2021. u 21:00

PROLEĆE Mirka Ivanića. Bilo je simbolike što je ulaskom Zvezdine "četvorke" u drugom poluvremenu protiv Zlatibora za tili čas napravljen preokret.

МИРКОВО ПРОЛЕЋЕ: Иванић најјачи адут шампиона са 15 голова и осам асистенција

FOTO: M. Vukadinović

 Uzeo je Ivanić stvari u svoje ruke i za tri minuta postigao dva pogotka i pogurao šampiona do ubedljive šestice.

Raspoložen, zrači samopouzdanjem. Sa lakoćom igra i diriguje, daje i namešta golove. Postao je najefikasniji igrač crveno-belih sa 15 prvenstvenih pogodaka na 31 utakmici, dao je jedan više od Kataija i pet od El Fardu Bena. Uz to, zabeležio je i osam asistencija u Superligi. Sad je Zvezdin najjači adut u preostale tri utakmice, pre svega u finalu Kupa sa Partizanom, 25. maja na "Marakani".

- Naš cilj je da pobedimo sve do kraja šampionata, kao i da osvojimo Kup Srbije. Bez obzira na sve, imamo svoje želje i ciljeve kojima težimo i nećemo ni milimetar popustiti od toga. Jesam među najboljim igračima, ali to nije toliko bitno pošto čela ekipa igra ove sezone fantastično i to je razlog što smo bili tako ubedljivi u odnosu na ostale. Kreativni smo, borbeni, emotivni i želimo da najbolji način završiomo posao do kraja - ističe Ivanić.

Godinu i po dana je samo nagoveštavao vrhunsku klasu, često i lutao. Eksplodirao je kod Dejana Stankovića, mnogo mu je značilo i što je na levoj strani pored sebe imao majstora kao što je Katai. Utakmicu sezone pružio je protiv najjačih, u duelu sa Milanom na "San Siru". Posle toga su ga Zvezdini navijači podigli visoko, skoro do nekadašnjih idola.

- Poređenja sa Piksijem i Dejom Savićevića nisu realna, nisam blizu takvih asova koji su Zvezdine zvezde i legende kluba. Moj napredak je bio dug i ozbiljan proces, svi su mi pomogli u tome, od trenera do saigrača - skroman je ovaj momak iz Bačkog Jarka, suptilni i tihi znalac koji ove sezone nije još dobio ni jedan žuti karton.

Sada se svi hvataju za glavu što novi slektor "orlova" Piksi Stojković ne može da računa na igrača koji je poput njega, pravio "čarlame" na "San Siru". Kao što se zna, Mirka je odavno vrbovala Crna Gora pošto u Srbiji nisu umeli dobro da ga procene. Kao da ovakvih igrača imamo na svakom ćošku.

NIJE NA PRODAJU

IVANIĆU ugovor sa Crvenom zvezdom ističe u junu 2022. godine, a u klubu mu pripremaju novi. Iako je jedan od najtraženijih igrača, na "Marakani" su poručili da sigurno ostaje. To bi najviše voleli i navijači crveno-belih, koji su u jednoj anketi sa 89 procenta glasali da ne bi hteli da Ivanića rukovodstvo proda u sledećem prelaznom roku. Drugi na toj listi je Alekdsandar Katai (87%), a treći Milan Borjan (71%).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!