LIGA ŠAMPIONKI: Čelsi i Barselona za trofej

Novosti online

02. 05. 2021. u 21:25

FUDBALERKE Čelsija i Barselone boriće se za pehar Lige šampiona za žene.

ЛИГА ШАМПИОНКИ: Челси и Барселона за трофеј

EPA/EFE

Čelsi je do finala došao pobedom protiv Bajerna u revanšu sa 4:1 nakon što je Bajern slavio u prvom meču sa 2:1.

Poveo je Čelsi preko Frančeske Kirbi već u 11. minutu, ali je Zadrazil odgovorila u 29. Na odmor se otišlo uz vođstvo domaćih 2:1 nakon pogotka Ji So-Jun.

Sjajna Pernil Harder povisila je na 3:1, a drugim golom na utakmici Kirbi je postavila konačan rezultat i odvela Čelsi u finale, prvo u istoriji u ovom takmičenju.

U drugom polufinalu Barselona je savladala Pari Sen Žermen 2:1 (u prvom meču bilo je 1:1) i tako obezbedila meč za pehar.

U ovom meču sve je rešeno u prvom poluvremenu. Barselona je uz dva gola Lieke Martens nakon pola sata igre vodila 2:1. Utešni gol za Parižanke dala je Marija-Antoaneta Katoto.

Barselona je tako upisala prvu pobedu protiv Pari Sen Žeremena u Ligi šampiona, do sada su se dva tima sastajala šest puta.

Aktuelne šampionke, fudbalerke Liona eliminisane su ove godine u četvrtfinalu od Pari Sen Žermena.

Finale će biti odigrano 16. maja u Getenborgu. Oba tima bore se za prvi pehar sa tom razlikom što je Barselona već jednom igrala finale. Ukoliko pobedi Čelsi to će biti drugi trofej za neki engleski tim (jednom je šampion bio Arsenal). Nijedan španski tim nikada nije osvojio Ligu šampiona u konkurenciji žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024