RONALDU PRETI KAZNA: FIFA bi mogla ozbiljno da sankcioniše ponašanje zvezda Portugala na meču sa Srbijom

Novosti online

29. 03. 2021. u 14:37

KRISTIJANO Ronaldo je burno i neprimereno reagovao zbog odluke da sudija Dani Makeli ne pokaže na centar nakon njegovog šuta. Zbog toga bi mogao da bude kažnjen od strane FIFA.

РОНАЛДУ ПРЕТИ КАЗНА: ФИФА би могла озбиљно да санкционише понашање звезда Португала на мечу са Србијом

FOTO: AP

Niame, najbolji fudbaler Portugala je u besu bacio kapitensku traku na teren, potom napustio teren i ubrzo se vratio. Holandski arbitar je to sankcionisao samo žutim kartonom, ali igrač Juventusa bi mogao da dobije mnogo ozbiljniju kaznu.

Kako piše "Korijere delo Sport", njegova akcija mogla bi da se okarakteriša kao "uvredljiv ili nasilnički čin".

Član 11 Disciplinskog kodeksa FIFA kaže da se radi o "uvredljivom ili nasilnom činu kršenja pravila fer pleja".

"Asocijacije i klubovi, kao i njihovi igrači, zvaničnici i drugi članovi ili osobe koje obavljaju funkcije u njihovo ime, moraju da postupaju u skladu sa Pravilima igre, FIFA statutom i pravilnikom, direktivama, uputstvima i odlukama FIFA, što znači da moraju da se ponašaju u skladu sa principima fer pleja, lojalnosti i integriteta igre - stoji u Kodeksu.

Još uvek nije potvrđeno da li je Ronaldo prekršio ovaj član, ali ukoliko se ispostavi da jeste Član 12 objašnjava koja bi kazna mogla da ga sačeka.

- Lice koje prekrši pravilnik moglo bi da bude kažnjeno jednim mečom ili odgovarajućim periodom vremena van terena zbog nesportskog ponašanja prema protivniku ili bilo kom drugom ko nije sudija meča.

Ostaje da se vidi šta će biti od svega i da li će jedan od najboljih fudbalera sveta propustiti neke naredne mečeve reprezentacije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja