ORLOVI DOČEKUJU FAVORITA GRUPE Piksi: Nije pretnja, hoćemo pobedu

M. BLAŽIĆ

27. 03. 2021. u 10:01

USPEŠAN start kvalifikacija za veliko takmičenje je ostvaren posle 11 godina, vreme je za prvi značajan "skalp" na stadionu "Rajko Mitić" posle dužeg perioda.

ОРЛОВИ ДОЧЕКУЈУ ФАВОРИТА ГРУПЕ Пикси: Није претња, хоћемо победу

FOTO: M. Vukadinović

Večerašnji rival, Portugalija (20.45), u tri navrata dolazio je u Beograd u poslednjih 14 godina i nijednom ga nije napuštao pognute glave. Sada sa oreolom prvaka Evrope deluje nedodirljivo, ali selektor Srbije Dragan Stojković ne gleda u brojke, ni imena, već samo u teren.

- Ako to nekog zadovoljava, neka bude da ulogu favorita prepuštam Portugaliji. Mi poštujemo to što su evropski prvaci. Za mnoge su najjača ekipa u Evropi i delim to mišljenje. Jedna od stvari koja može da se očekuje od nas je da napadnemo goste. Nema šta da se krije - rekao je Piksi pred duel drugog kola kvalifikacija za SP u Kataru 2022.

Stojković logično i očekivano krije sastav uz opasku da će biti izmena, ali ne i opredeljenje.

- U utakmicu ćemo ući hrabro, to nije nikakva pretnja, nego pristup na kojem insistiram kod igrača. Da li smo bolji od njih ili nismo, videćemo. Da će im biti lako protiv nas, sigurno neće. Učinićemo sve i da im otežamo posao i da ih pobedimo.

Tradicija kaže da su Ronaldo i drugovi prilično nepoželjan rival.

- Poslednja dva susreta kod kuće izgubili smo od Portugalije i verujem da ćemo prekinuti tu tradiciju. U prethodnoj utakmici sa njima nije bilo dobro to što smo im poklonili nekoliko golova, sudarali se po terenu, na jeftin način im podarili pobedu.

Mitrović ili Vlahović, ostaće dilema za sve ljubitelje fudbala u Srbiji do večeras.

- Ko će od njih zaigrati ili možda obojica ili možda nijedan, to ćemo videti. Naš sastav će dobro delovati na terenu i daće sve od sebe. Biće to dan lepote fudbala, jer ćemo sigurno i mi i oni izgledati drugačije nego u sredu - zaključio je selektor, čijim smo golom za 3:2 poslednji put savladali Portugalce 1984. godine.

Dvostruki strelac iz meča sa Republikom Irskom, Aleksandar Mitrović, ne štedi komplimente na račun Portugalaca.

- Ne treba trošiti reči, jedna su od najboljih ako ne i najbolja ekipa na svetu. Naša prednost je timski duh, kolektiv. Idemo na tri boda, da nastavimo pobednički niz - istakao je robusni napadač.

REKORD I TRI BODA - IDEALNO

IZJEDNAČIO se Mitrović pre tri dana sa Stjepanom Bobekom po broju golova za reprezentaciju, a večeras ima prvu priliku da se osami na vrhu.

- To bi bilo idealno, i rekord i pobeda. Mnogo puta sam rekao da znam da ću rekord da srušim, sad ili za koji mesec, uvek sebi postavljam nove ciljeve, da postavim rekord koji niko nikad neće srušiti. Ipak, bitno je da mi dobro odigramo utakmicu - kaže centarfor Fulama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije