ALBANCI U PROBLEMU ZBOG KORUPCIJE: Stadion od 85 milion evra se raspada, stručnjaci iz Velsa priskočili u pomoć (VIDEO)

Novosti online

18. 03. 2021. u 11:44

FUDBALSKA reprezentacija Albanije trebalo je da dočeka Englesku na otvaranju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. na stadionu Er Albanija, ali problemi sa ovim objektom mogli bi da odgode premijeru.

АЛБАНЦИ У ПРОБЛЕМУ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ: Стадион од 85 милион евра се распада, стручњаци из Велса прискочили у помоћ (ВИДЕО)

FOTO: Exit.al

Naime, stadion koji je pre nekoliko meseci ugostio i Crvenu zvezdu, u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, a u čiju izgradnju je uloženo blizu 85 miliona evra, ima probleme sa travom i poplavama.

Trava na delu stadiona je uvek u senci jedne od tribina, a problem stvara i soliter koji je investitor izgradio u sklopu celog objekta. Takođe, posle nedavnih obilnih kiša potopljena su dva nivoa podzemne garaže u koju je uloženo šest miliona evra.

FOTO: Exit.al

Albanci se nadaju da će ove probleme rešiti stručnjak iz Velsa koga su već angažovali.

Stadion Er Albanija sagrađen je na mestu starog nacionalnog stadiona koji je nosio ime po osnivaču Komunističke partije Albanije Kemalu Stafi, a završen je u novembru 2019. godine.

Mnogo je kontroverzi oko njegove gradnje, ako i imenovanja. Investitor je posao dobio bez tendera, a navodno je izgrađen besplatno, s tim što je investitor dobio vlasništvo nad lokalima u stadionu koji uključuje i već pominjani toranj.

Italijanski arhitekta Marko Kazamonti osuđivan je u rodnoj zemlji zbog korupcije, a Er Albanija je nelegalno i bez ikakve procedure dobila pravo da imenuje stadion.

U sve je, navodno umešan vrh loklne i državne vlasti u Albaniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković