OVAKAV TANDEM NISMO VIDELI ČETVRT VEKA: Kejn i Son obaraju rekorde Premijer lige

Novosti online

02. 01. 2021. u 19:09

BLEKBURN roversi osvojili su titulu u Premijer ligi 1995. a najzaslužniji za taj uspeh bio je tandem Alan Širer - Kris Saton.

ОВАКАВ ТАНДЕМ НИСМО ВИДЕЛИ ЧЕТВРТ ВЕКА: Кејн и Сон обарају рекорде Премијер лиге

Foto: EPA-EFE/ Justin Tallis / POOL

Njih dvojica su te sezone postigli ukupno 49 od Blekburnovih 80 golova, a od tog broja 13 puta je jedan od njih dvojice asistirao onom drugom

Taj rekord izjednačili su u današnjoj pobedi Totenhema nad Lidsom Hari Kejn i Son Hjong-min i to posle samo 16 utakmica!

Obojica su se danas upisala u strelce, ali je Kejn dodao i asistenciju korejskom internacionalcu, devetu ove sezone. Son je asistirao Kejnu četiri puta.

Dvojac pevaca na putu je da obori i rekord karijere koji drže Frank Lampard i Didije Drogba sa 36 uzajamnih asistencije. Pitanje je vremena kada će to postići pošto su oni trenutno na brojci 33.

Hari Kejn je golom i asistencijom protiv Lidsa postao prvi igrač ove sezone u Ligama petice sa dabl-dabl učinkom, pošto je zabeležio 10 golova i 11 asistencija. Tiejri anri i Kevin de Brujne drže rekord sa 20 asistencija u sezoni. kejn je na dobrom putu da obori i ovaj rekord.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)