LIONEL MESI: Nisam ni pomišljao da mogu do rekorda

Novosti online

23. 12. 2020. u 14:14

ARGENTINAC je odigrao 749 zvaničnih mečeva za Barsu, što znači da gol postiže u proseku na 1,16 utakmicu.

ЛИОНЕЛ МЕСИ: Нисам ни помишљао да могу до рекорда

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

I u tom segment je za nijansu bolji od Pelea koji je tokom karijere u Santosu od 1956. do 1974. godine odigrao 757 mečeva i pogodio mrežu rivala 643 puta. To je je prosek od 1,17 golova po meču.

“Kao i ti dobro znam, kako je lep osećaj nositi dres koji voliš svaki dan. Kao I ti znam da ne postoji ništa lepše nego kada neko mesto doživljavaš kao svoj dom. Čestitam ti na rekordu. Ali iznad svega čestitam ti na sjajnoj karijeri u Barseloni”, napisao je Pele pre neki dan, kada je Mesi izjednačio njegov record.

Mesi je vlasnik šest “Zlatnih lopti” namenjenih najboljem fudbaleru sveta. Najbolji je strelac u istoriji Barselone (sledeći je Cezar Rodriges sa 230), vodi na istorijskoj listi španske Primere sa 453 pogotka (sledeći je Kristijano Ronaldo sa 311). Sa Barselonom je osvojio 34 trofeja, uključujući četiri Lige šampiona.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!