FSS SPREMA ONLAJN PROMOCIJU: Selektor i "Zlatna lopta" u paketu

N. Iljukić

22. 12. 2020. u 20:54

FUDBALSKA reprezentacija Srbije je i dalje bez selektora, ali najkasnije za desetak dana i to mesto će da bude popunjeno.

ФСС СПРЕМА ОНЛАЈН ПРОМОЦИЈУ: Селектор и Златна лопта у пакету

Piksi i Tadić na izboru FSS 2016. Foto M. Vukadinović

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u poslednjim danima 2020. naša kuća fudbala sprema u istom danu dva važna događaja i oba će, shodno merama zaštite zbog virusa korona biti organizovana "onlajn", dakle na daljinu.

U tom istom danu biće upriličena promocija novog selektora, ali i proglašenje pobednika u izboru za "Zlatnu loptu". Skoro sve se zna, ali se zasad ne znaju imena: ni selektora, ni najboljeg trenera, fudbalera, fudbalerke, sudija...

Proteklih nedelja se spekuliše o kandidatima za mesto selektora i nekako se ispostavilo da "mrtvu trku" vode Dragan Stojković i Vladan Milojević. Piksi je i dalje na više nego bogatoj plati kod kineskog Gvangdžou RF. Odavno više nije na klupi tog kluba, ali ga ugovor štiti do te mere, da Kinezi isplaćuju svakog meseca platu, sve do trenutka dok Stojković ne pronađe novi klub, ili angažman na selektorskoj klupi.

S druge strane, Milojević je i dalje pod ugovorom u Al Ahliju u Saudijskoj Arabiji i tek nedavno je počeo prvenstvo u kojem mu tim igra po sistemu "toplo-hladno". Nezvanična informacija da njegova sloboda košta oko milion evra i da bi ga Al Ahli možda pustio da ode uz ovo obeštećenje - i dalje je samo nagađanje.

Na Terazijama 35 su zakopčani do grla oko informacija u vezi sa izborom selektora. Zna se zvanično samo to da zamenik predsednika Marko Pantelić ima zadatak da vrlo brzo obavi razgovor i spremi ugovor budućem selektoru, koji će u martu povesti "orlove" u kvalifikacije za SP u Kataru 2022. u grupi sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

Još malo navijačima i medijima u Srbiji ostaje da nagađaju da li je Piksi budući selektor i da li su dejan Stanković, Dušan Tadić ili Nemanja Gudelj dobitni "Zlatne lopte".

Vladan Milojević Foto N. Paraušić

 

TURNEJA PO SAD U ČUDNOM TERMINU

SRBIJA u Americi. FSS planira da od 21. do 31. januara sledeće godine povede na turneju po SAD selekciju sastavljenu od igrača iz Superlige, koja će da odmeri snage sa domaćinom i Dominikanskom Republikom. Savez sugerisao klubovima da pošalju predloge sa najviše dvojicom svojih igrača, mada je termin turneje prilično čudan, pošto se nalazi usred zimskih priprema svih superligaša, a turneja bi se završila sedam dana pred start prolećnog dela prvenstva.

SPEC.

OD ukupno 55 reprezentacija članica UEFA, samo četiri trenutno nemaju selektora, a pored Srbije to su još Bugarska, BiH i Island.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri