MILJAKOVAC ZA OLIVERA: Licitirajte za priznanje igrača godine, dobitniku će nagradu uručiti Dejan Stanković

Novosti online

15. 12. 2020. u 13:22

МИЉАКОВАЦ ЗА ОЛИВЕРА: Лицитирајте за признање играча године, добитнику ће награду уручити Дејан Станковић

FOTO: FK Miljakovac/Instagram/Printskrin

FUDBALSKI klub Miljakovac je odlučio da nagradu za najboljeg igrača u istorijskoj prvoj godini postojanja stavi na humanitarnu aukciju I tako pomogne osmomesečnom Oliveru Pal Gajodiju kome je potrebno dva miliona evra za lečenje.

Posebno dizajniranu statuu će pobedniku, koji će ostati upisan u istoriji FK Miljakovac, dodeliti Dejan Stanković, a aukcija se održava na Instagram profilu kluba I trajaće do sutra u 19 časova.

Oliver Pal Gajodi ima samo osam meseci i bori se sa smrtonosnom spinalnom mišićnom atrofijom tipa 1 (SMA 1), a jedino što može da mu pomogne da nastavi bezbrižno detinjstvo je genetska terapija i lek "zolgensma", koji košta čak dva miliona evra.

U FK Miljakovac je odlučeno da nagrada za najboljeg igrača kluba u istorijskoj prvoj godini postojanja bude stavljena na humanitarnu aukciju.

Napravljena je posebna statua koja će biti dodeljena licitatoru koji bude ostavio najveću ponudu na Instagram profilu FK Miljakovac, a ponude se mogu slati do srede u 19 časova, jednostavnim ostavljanjem komentara na objavu.

U ovu akciju se uključio I proslavljeni fudbaler, danas trener I ambasador Humanitarne organizacije "Zajedno za život", Dejan Stanković, koji će I dodeliti ovu nagradu.

Titulu za najboljeg igrača ovog humanitarnog fudbalskog kluba u 2020. godini mogu poneti svi građani, kao I kompanije I firme koje budu želele da se uključe u licitaciju.

SMA 1 je Oliveru dijagnostikovana kada je imao svega mesec dana. Bolest se inače manifestuje na početku atrofijom mišića, a zatim se polako gube životne funkcije, varenje, gutanje, disanje. Oliver trenutno ima ugrađenu sondu za hranjenje I na respiratoru je.

Oliveru možete pomoći I slanjem humanitarne SMS poruke sa sadržinom 848 na broj 3030.

Porodica malog Olivera apeluje na sve građane, kompanije I institucije da se uključe u akciju I tako pomognu da se ogromna svota od dva miliona evra sakupi što pre.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)