DIJEGO SE UMORIO OD MARADONE: Izbacio doktora iz kuće, umro besan i tužan

Novosti online

29. 11. 2020. u 14:27

ODLAZAK velikog Dijega Armanda Maradone i dalje je glavna tema u argentinskim medijima, a list Klarin, koji je prvi objavio informaciju da je Maradona preminuo, donosi i detalje o poslednjim trenucima legendarnog fudbalera.

ДИЈЕГО СЕ УМОРИО ОД МАРАДОНЕ: Избацио доктора из куће, умро бесан и тужан

FOTO: EPA

- U svojim poslednjim danima mešali su se trenuci sreće sa besom i onim demonima koji su ga uvek pratili. Usamljen. Tužan. U zamci njegovih demona. Tako je umro Dijego Maradona - počinje tekst Klarina, koji otkriva kako su izgledali poslednji dani Dijega Armanda Maradone, od momenta kada je bio u bolnici zbog operacije hematoma na mozgu.

U istom tekstu piše da je u bolnici, nekoliko dana pre smrti, dok je čekao otpust posle operaciji na klinici Olivos, Maradona zamislio plan bekstva između sna izazvanog sedativima.

Zamolio je da razmeni odeću sa osobom koja je brinula o njemu u nameri da pobegne iz sobe. Međutim, usledilo je odbijanje, a Dijego je već tada otkrio da je umoran od života.

- Istina Diez, ne bih želeo da budem ni drugi Maradona. Voleo bih da odem na odmor od Maradone - rekao je osobi koja je brinula o njemu i koja nije htela da mu pomogne oko bekstva.

Foto AP

 

Oni koji su ga posećivali u poslednje vreme, saglasni su da je Dijegu dosadilo da bude Maradona i svega što ga je okruživalo zbog toga što je Maradona. Želeo je da uživa u jednostavnim stvarima, koje su u suprotnosti njegovom stalnom životu rok zvezde.

Poslednjih meseci Maradona je imao nutricionistički plan kojeg se držao, uz veliku dozu vitamina i proteina. Međutim, pred svoj 60. rođendan, odlučio je da napusti taj plan. Na rođendan je koristio alkohol i lekove za smanjenje bolova. Imao je bolove duše i tela. Šezdesete su za njega bile veoma teške. Bio je tužan i sam. Previše su mu nedostajali roditelji.

Smrt Dona Tote 2011. i Don Dijega 2015. godine, ostavili su ga bez roditelja i bezuslovne ljubavi i iskrene podrške koju je imao samo od njih. Želeo je da okupi svu svoju decu. Imao je 5 priznatih, i troje na Kubi o kojima je pričao drugoj deci, a čiji identitet još nije poznat.

Hospitalizacija u kućnim uslovima bila je odluka koju je doneo Maradona. Ostaje pitanje da li je ona bila najbolja opcija. Postojala je opcija i odvođenja na kliniku za odvikavanje, ili na iznuđenu neuropsihijatriju, ali Dijego je bio svestan, autonoman i mogao je sam da odluči. I odlučio je.

(Klarin/Telegraf)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna