"IMAMO SAMO JEDNU VAŽNU UTAKMICU": DR Kisić razočarala navijače

Novosti online

23. 10. 2020. u 16:31

ČLANICA kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević je na konferenciji za medije zbog epidemije korona virusa poručila kako na snazi ostaje zabrana okupljanja navijača na tribina.

ИМАМО САМО ЈЕДНУ ВАЖНУ УТАКМИЦУ: ДР Кисић разочарала навијаче

Foto: Tanjug

Ona je upitana da li će biti ograničenog broja ljudi na tribinama na stadionu Rajko Mitić u prvoj utakmici Lige Evrope Crvene zvezde kod kuće ove sezone, odgovor je bio negativan.

Zvezda će dočekati Liberec na svom stadionu, a publike na toj utakmici biti neće.

Takođe, Kisić Tepavčević je poručila kako navijači neće moći uživo da gledaju ni meč za plasman na Evropsko prvenstvo između Srbije i Škotske.

- U narednom priodu imamo samo jednu važnu utakmicu borbu sa korona virusom. A što se tiče ovih mera to se može razmatrati, ali porasta učestalosti bilo kakvog tipa jeste faktor rizika. U jednom trenutku smo to dopustili, ali tada su bile propisane jasne mere koje se na kraju nisu poštovale. Na kome je krivica, u to ne ulazim, ali nisu se poštovale. Čak su bile i šale na društvenim mrežama zbog moje izjave da su se i karte prodavale online. Ne želimo da više dođemo u takvu vrstu rizika. Pokazalo se da nismo dovoljno odgovorni i savesni, vrlo je nepopularno ovo što govorim. Nadamo se da će doći do poboljšanja epidemiološke situacije, pa će doći do popuštanja.

Novinar je zatim upitao da li je moguće da na stadionu koji prima 50.000 gledalaca bude bar 1.000 navijača, ali je doktorka Kisić ostala tvrdog stava.

- U poslednja 24 časa tri osobe su preminule, to treba sve da nas zabrine. Jesmo se poželeli normalnog života, ali bolje da se sad strpimo da bismo posle mogli da uživamo - zaključila je Darija Kisić Tepavčević.

(BLIC)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVE IGRE ZA NOVE POBEDE: Nikad veća ponuda za Rolan Garos i mečeve Novaka Đokovića