STANKOVIĆ PRED DERBI: Da "zalepimo" pobedu, ako trijumfujemo imaćemo ogromnu prednost

Novosti online

17. 10. 2020. u 16:14

FUDBALERI Crvene zvezde pokušaće da nastave sjajan niz u prvenstvu. Rival je Partizan, a trener crveno-belih Dejan Stanković izneo je očekivanja pred ovaj meč.

СТАНКОВИЋ ПРЕД ДЕРБИ: Да залепимо победу, ако тријумфујемо имаћемо огромну предност

Foto: M. Vukadinović

Klub iz Ljutice Bogdana je u dosadašnjih 10 kola iz svakog izašao kao pobednik, ali nema dileme da ga sada čeka najteži ispit.

Strateg Zvezde neće moći da računa na Mirka Ivanića i Gelora Kangu (pozitivni na virus korona) i Ričmonda Boaćija. Dobra vest da je Željko Gavrić spreman za 163. večiti derbi.

- Bez Ivanića i Kanga je sigurno teško praviti tim pred ovako težak meč. Nismo specijalno ništa menjali, ali od prvog trenutka kada se pandemija desila u martu pričamo dosta, znaju kakva su pravila ponašanja, ali šta je tu je - desilo se. Radimo dosta testova jer hoćemo sve da sačuvamo u Zvezdi i želim im da se što pre oporave - rekao je Stanković.

Posledljih dana se dosta govorilo o izjavi Zvezdana Terzića koji je rekao da je Partizan u rangu Radničkog, Vojvodine i Čukaričkog. Iz tabora crno-belih su rekli da će se te reči naći na vratima njihove svlačionice.

- Ja se koncentrišem na rad sa mojim momcima. Derbi nosi čar, nosi to "peckanje", sve dok nije neprijatno i dok ne prelazi granice poštovanja. Nemam ja šta da nosim na vrata svlačionice, derbi je dovoljna motivacija. Nećemo ništa lepiti po zidovima, gledaćemo da...hajde da kažem zalepimo pobedu na njihovom terenu - poručio je trener Zvezde i dodao:

- Derbi je nešto što ljubomorno treba da se čuva u Srbiji. To je svetinja. Treba da budemo ponosni što imamo nešto posebno na svetu. Peckanje treba da se prihvati kao sportska stvar. Naravno u granicama normale i prijatnosti. Ništa me neće dodatno motivisati ili uplašiti.

Stanković istakao da Zvezda ide na pobedu u derbiju/Foto: Ata Images

Stanković se osvrnuo i na nešto lošija izdanja njegove ekipe u prethodnim derbijima.

- Svaki derbi nosi svoje, ne treba da se opterećujemo šta je bilo. Činjenica je da nismo dali gol četiri meča, ali ovaj možemo da promenimo. Pauza nam je dobro došla da podignemo formu jer sad sledi težak raspored i sigurno je da smo spremni. Neću se okretati tome šta je bilo, to je samo motivacija da promenimo nešto.

Mladi stručnjak je istakao da remi ne bi smatrao neuspehom, ali da ne bi da se to protumači pogrešno.

- Ne bih smatrao da je remi neuspeh, ali ne želim da neko izvlači to iz konteksta. Ne idemo na remi nego na pobedu. Ako dođe nerešeno, ne znam da li ću biti zadovoljan. Ako budem gubio 2:0, pa izjednačimo naravno da hoću. Ako budem vodio 2:0, pa ne pobedimo - onda neću. Šampioni smo i idemo da igramo utakmicu, da igramo pravi fudbal tako da na ovu utakmicu idem kao na svaku drugu samo što čuvam tradiciju i ljubav derbija.

Nekada sjajni fudbaler je bio upitan da li bi prvenstvo bilo rešeno ukoliko bi Zvezda slavila u derbiju.

- Rano je da se kalkuliše. Imamo sada plus osam i možemo na +11 ako pobedimo. To je ogromna prednost, ali nema opuštanja. Zna se šta je Zvezda. Igra se derbi i posle nedelje i ne treba da nam to bude mač nad glavom. Treba se spremiti i izaći hrabro - poručio je Stanković.

Za kraj je istakao da stranci znaju šta je derbi, ali da bi najviše voleo da ga reši neko dete kluba sa "Marakane".

Podsetimo, utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se u nedelju od 17 sati u Humskoj.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri