ALBERT NAĐ ZA NOVOSTI: Samo da prođemo, nije bitno kako!

Z. ĆOROVIĆ

07. 10. 2020. u 08:05

U NjEGOVO vreme, kao i ranije, mnogo se lakše izlazilo na kraj sa "vikinzima".

АЛБЕРТ НАЂ ЗА НОВОСТИ: Само да прођемо, није битно како!

Foto arhiva

Bivši reprezentativac Albert Nađ (45) sada očekuje tešku utakmicu i žestoku fudbalsku bitku Srbije i Norveške u baražu za EP (sutra, 20.45). Bilo kakva poređenja ovih selekcija od pre i sada, više nemaju težinu.

"Bio sam član reprezentacije Jugoslavije koja je na Evropskom prvenstvu 2000. pobedila Norvežane sa 1:0 - seća se Nađ, koji je 45 puta nastupio sa nacionalni tim. "Dominirali smo na terenu, pobedili, ali smo, po mom mišljenju, imali i mnogo kvalitetniju selekciju nego sada. Igrali su Piksi Stojković, Mijatović, Miha, Jokan... Zato, nikakve paralele sa ovim vremenom i utakmicom ne mogu da se prave. Možda neko od šest miliona naših selektora misli drugačije, pa ja ne bih hteo da se pravim mnogo pametan".

EDEGARD JE NAJOPASNIJI igrač

MLADI napadač Norveške Erling Haland nije, po mišljenju Nađa, najveća opasnost za Srbiju:

- Odlični su kao ekipa, a ja bih pre izdvojio Edegarda iz Reala. Odigrao je vrhunski prošlu sezonu u Sosijedadu i Madriđani su ga zato ekspresno vratili sa pozajmice - ističe Nađ.

Trener Teleoptika usmerava čitavu priču na ono što je najvažnije - prolaz.

"Navijaću iz sve snage da pobedimo prvo ovu, a zatim i u finalu protiv Škotske ili Izraela. Nadam se, kao i svi, da ćemo iskoristiti ovu priliku i izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. U Oslu očekujem tešku utakmicu, gde bi samo jedna greška ili dobra akcija mogle da odluče ko će biti pobednik. Zato je u ovakvim utakmicama najvažnije da se prođe, kako i na koji način, uopšte nije bitno. Kao i u svakom finalu, pamti se onaj ko ga osvoji, nema utešne nagrade. Takođe, mislim da je bolje što smo gosti na meču. Igra se pred skoro praznim tribinama, tako da domaći teren nema nikakvu prednost".

Sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem dugo je sarađivao kao igrač u Partizanu.

"Verujem u njega, on najbolje zna šta radi. Nije imao najbolju situaciju, jedni igrači odlaze, drugi dolaze. Nisam unutar reprezentacije, pa ne mogu da pričam šta je dobro, šta nije. Selekciju Srbije doživljavam kao navijač i biću uz nju. Meč sa Norvežanima je veoma važan, ali posle njega nas čeka još jedan, iako mnogi misle da ćemo završiti posao, ako pobedimo u Oslu. Ne slažem se, Škotska i Izrael nikako nisu za potcenjivanje".

NAVIJAČA - 200

SUTRAŠNjA utakmica između Norveške i Srbije igraće se pred 200 navijača na tribinama - saopštio je juče Fudbalski savez Norveške. Kako se navodi, 80 odsto, odnosno 160 navijača biće oređeno lutrijom, dok preostalih 20 odsto (40 ulaznica) dobijaju sponzori i partneri Saveza.

Odluka je doneta u skladu sa preporukom UEFA koja je dozvolila na stadionima prisustvo najviše trećine kapaciteta stadiona, ukoliko to lokalne vlasti odobre.

Iako godinama pliva u trenerskiom vodama, Nađ ne želi nimalo da ulazi u Tumbakovićeve taktičke planove.

- Možemo da počnemo sa dva špica, pa da nam protivnik ne dozvoli da igramo napadački. U fudbalu nikad ne znaš šta te čeka. Naravno, imamo adute, Mitrović postiže najveći broj golova, od njega će to uvek očekuje. Opet, najvažnije je da kao tim funkcionišemo i tako ostvarimo cilj, da se domognemo Evropskog prvenstva" - zaključuje Nađ.

Male šanse za Maksimovića, Verder pušta Veljkovića

FUDBALSKA reprezentacija Srbije doputovala je juče u Oslo, dva dana pred duel sa Norveškom u baražu za EP. Kao što je bilo i najavljeno, naša ekspedicija je iz Beograda krenula bez dvojice štopera koji su bili na spisku Ljubiše Tumbakovića, selektora "orlova" - Nikole Maksimovića i Miloša Veljkovića.

Još na okupljanju, Tumbaković je najavio da su male šanse da će moći da računa na Maksimovića koji nije dobio dozvolu Napolija da napusti ekipu. Napolitanci su u karantinu zbog virusa korona i male su šanse da našem defanzivcu daju dozvolu da otputuje u norvešku prestonicu i priključi se reprezentaciji.

Situacija je drugačija u Veljkovićevom slučaju. Verder je insistirao da se njegovi reprezentativci direktno upute u gradove gde igraju, pa će zlatni "orlić" u Oslo doći pravo iz Bremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale