"VEČITI DERBI" PRED NAVIJAČIMA? Epidemiolog razjasnio situaciju

Novosti online

06. 10. 2020. u 10:49

Partizan i Crvena zvezda bi trebali 17.oktobra da odigraju „večiti derbi“.

ВЕЧИТИ ДЕРБИ ПРЕД НАВИЈАЧИМА? Епидемиолог разјаснио ситуацију

Detalj sa poslednjeg večitog Foto K. Mihajlović

Poslednjih dana su se pojavljivale informacije da bi moglo da se dopusti prisustvo publike na stadionima, a povodom toga je upitan epidemiolog Branislav Tiodorović.

– U ovom trenutku je nemoguće očekivati da na večitom derbiju bude navijača, to je prosto nemoguće. Iako Srbija ima jednu od najboljih epidemiloških situacija u Evropi, okruženi smo zemljama koje su u teškoj situaciji i pitanje je vremena kada će i nas da zakači taj talas. Takođe, vidite da se i kod nas stvari menjaju iz časa u čas, jedan dan imamo više zaraženih, a drugi dan manje, rekao je Tiodorović za Srpski telegraf

On navodi da naš narod ne poštuje propisanu distancu i to je veliki problem.

– Znate kakav je mentalitet našeg naroda i navijača, svi znamo koliko ljudi ovde vole sport, a posebno fudbal. Navijači na severnoj i južnoj tribini sigurno neće pristati da drže distancu, da budu odvojeni i da nose maske. UEFA jeste dala dozvolu savezima da vrate navijače na stadion, ali ona ne snosi odgovornost za širenje virusa na stadionima u tim državama. Nemci i Španci poštuju distancu i nose maske, ali to kod nas ne bi bio slučaj. Zato je pametnije da se igra bez publike, jasan je Tiodorović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!