ZVEZDA ODBILA TURKE: Za Kangu malo 2.000.000 evra

Z.Ć.

05. 10. 2020. u 22:25

TURCI pazare na "Marakani", ali najveći posao nisu napravili.

ЗВЕЗДА ОДБИЛА ТУРКЕ: За Кангу мало 2.000.000 евра

FOTO: N. Paraušić

Crvena zvezda je prodala Dušana Jovančića turskom Rizesporu, pa je od istog kluba odbila ponudu od dva miliona evra za Gelora Kangu.

Razumljivo, bilo bi neozbiljno da je srpski šampion uradio drugačije i odrekao se usluga jednog od najvećih aduta pred početak Lige Evrope. Gabonac je i vraćen ovog leta baš zbog toga što je od onih igrača koji prave razliku.

Posle okončanja ugovora sa praškom Spartom, trebalo je da karijeru nastavi baš u Turskoj i to u Bašakšehiru. Međutim, došlo je do kurcšlusa što je Zvezda ekspresno iskoristila i dovela Kangu za jednogodišnju platu od 500.000 evra, plus bonuse.

Kanga je u kvalifikacijama bio zapažen, mada još nije u onom prepoznatljivom elementu kao što je bio za vreme prvog mandata u crveno-belom dresu od 2016. do 2018.

Poslednji meč sa Napretkom bio je Kangin 70. zvanični u Zvezdi i očekuje se da će u narednima biti sve bolji, da će ponovo pogađati protivničke mreže prepoznatljivim "raketama".

Rizespor nije uspeo u nameri da kupi Kangu, ali se neće vratiti praznih ruku iz Beograda. Turski klub angažovao je drugog Zvezdinog vezistu Dušana Jovančića za 400.000 evra, ugovor je potpisan na dve godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!