LALATOVIĆ U EUFORIJI: Standard nije ništa veći klub od Vojvodine

S. BAJIĆ

22. 09. 2020. u 17:06

FUDBALERI Vojvodine u sredu, 23. septembra, kreću put Belgije, čarter letom sa aerodroma „Nikola Tesla“ u Lijež, gde će dan kasnije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope da se odmere sa čuvenim Standardom.

ЛАЛАТОВИЋ У ЕУФОРИЈИ: Стандард није ништа већи клуб од Војводине

Foto: N.Paraušić

Nenad Lalatović, trener Novosađana, ne krije da bi bilo korisnije za njegov tim da je krenuo od starta, kako bi igrači sa nešto laganijim rivalima stekli potrebno evropsko iuskustvo.

- Standard u svojim redovima ima niz reprezentativaca, drugoplasirani je na tabeli jake lige, poseduje kvalitet, ima želju i motiv da prođe dalje, a u svemu tome, pokazuje da nas veoma ozbiljno shvata - kaže Lalatović.- Mojim igračima sam rekao da u takvoj utakmici nemaju šta da izgube. Domaćin je apsolutni favorit po kladionicama, veliko ime belgijskog fudbala, a Vojvodina je veliki klub ne samo u Srbiji. Ne bi trebalo da ih se plašimo, jer i mi imamo dugu i svetlu tradiciju, a u takvim duelima ne igraju pare i budžet. Motiv za njih je da igrom zapadnu za oko nekom od inostranih klubova u kojima će promeniti život.

Strateg tima sa „Karađorđa“ ističe da se u Belgiju ne ide samo radi reda, već da svoje izabranike priprema kao da su oni favoriti da izbace Standard.

- Golman Nikola Simić je povređen, kao i Topić i oni će izostati, ali ćemo zato izvesti najjači sastav u ovom trenutku. Igraće tim koji je osvojio Kup Srbije, koji može da se suprotstavi Standardu. Zato očekujem hrabru igru mojih igrača, da se vratimo u Novi Sad kao heroji- poručio je Lalatović.

HUMANITARNA AKCIJA NOVOSAĐANA

NOVOSAĐANI su povodom gostovanja u Liježu pokrenuli humanitarnu akciju, prodaju majica sa logom dva kluba, od koje je sav prihod namenjen lečenju desetomesečne Lane Jovanović iz Beočina, koja vodi bitku sa spinalnom mišićnom atrofijom, izuzetno teškom i opakom bolešću. Za lek je potrebno čak 2,5 miliona dolara, do sada je prikupljena polovina te sume.

- Lep gest našeg kluba i naših navijača, akcija u koju smo se svi uključili- kaže Nenad Lalatović, trener Vojvodine i potvrđuje da su majice dostupne u šopu navijača Vojvodine na zapadnoj tribini stadiona „Karađorđe“ po ceni od 1.000 dinara.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista