DRAGOSLAV STEPANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Zvezdi je na Kipru falio špic

Đ. SAMOILOVIĆ

18. 09. 2020. u 12:00

BEZ pravog špica nema ni šansi, i u tome, prvenstveno leži razlog poraza Crvene zvezde na Kipru. Ovako glasi analiza Dragoslava Stepanovića, poznatog srpskog trenera.

ДРАГОСЛАВ СТЕПАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Звезди је на Кипру фалио шпиц

FOTO: M. Vukadinović

 Popularni Stepi smatra da su crveno-beli sebi znatno otežali evropski put porazom od Omonije (2:4 penalima, 1:1) i da će Dejan Stanković prvi put u mladoj trenerskoj karijeri osetiti pritisak situacije biti - ili ne biti.

- Crvena zvezda je imala nikad lakšeg protivnika za direktan plasman u Ligu Evrope i plej-of za Ligu šampiona, i sada je pod većim pritiskom pred žreb, u kojem bi bilo dobro da izbori makar domaćinstvo. Stanković je u teškoj situaciji, i tek sada vidi koliko je trenerski posao zahtevan. Ali, ovaj poraz mora što pre da se zaboravi i trijumfuje u prvenstvu - ističe Stepanović u razgovoru za "Novosti".

PODRŠKA, Dejan Stanković sa igračima u Nikoziji/FOTO: FK Crvena zvezda

Za Aleksu Vukanovića smatra da je sjajan krilni igrač, i da bi tu prvenstveno Stanković trebalo da ga koristi. Takođe, ističe da Zvezdi fali još jedan špic, i pita se šta se dešava sa jednim zaboravljenim herojem "Marakane".

- Nedostajao je pravi centarfor koji će da uđe u šansu, ali i da realizuje stvorene. Odbrana je dobro funkcionisala, ali ofanzivci su stajali preblizu jedan drugom. Očekivao sam više od Bena i Kataija, ali Zvezdi je pre svega potreban jedan napadač, jer bez njega nema ni prilika da se ugrozi gol protivnika. Vezne i ostale igrače možeš da napraviš, golmana i špica moraš da kupiš. Kvalitetan čuvar mreže je pola ekipe, što je Borjan i pokazao kada je skinuo onaj volej. Ne znam zašto Stanković nije računao na Pavkova, ili zašto nije ubacio Spiridonovića, kad već Falčineli nije bio spreman od starta - pita se poznati trener.

KANGA MORA I DA DODAJE LOPTU

STEPANOVIĆ smatra da Kanga treba da nastavi da šutira, ali i da obrati pažnju i na asistencije.

- Kanga je jedan od onih igrača koji može da ugrozi gol sa distance, i treba da šutira, pošto bez udaraca nema ni gola. Ali morao je da se fokusira i na asistencije, i odigra tu ulogu plejmejkera na pravi način - kaže poznati trener.

Deluje pomalo hazarderski da se sudbina ekipe na penalima prepusti tek raspakovanom Falčineliju, ali jasno je da u takvoj odluci stoji i doza hrabrosti.

- Ne znam da li su crveno-beli očekivali penale, ali uvek je teško pronaći pet igrača koji će da šutnu. Mislim da je Falčineliju bilo teže da igra sa novom ekipom koju ne poznaje, nego da šutira penal, ali svakako je za divljenje što je imao samopouzdanja da "puca". Jedanaesterci su nekad i stvar sreće, posle 120 minuta mnogo je umora, a malo koncentracije, pa su zbog toga Degenek i Falčineli promašili - zaključuje poznati Stepi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a