LIDS SE ISPRSIO PRED ŠAMPIONOM: Ludnica na "Enfildu", het-trik majstora Salaha

Č. V.

12. 09. 2020. u 20:45

SJAJAN meč na "Enfildu". Sedam golova, pet u prvom poluvremenu, het-trik Salaha, pregršt šnsi, sve smo to videli na utakmici Liverpul - Lids.

ЛИДС СЕ ИСПРСИО ПРЕД ШАМПИОНОМ: Лудница на Енфилду, хет-трик мајстора Салаха

Foto: EPA-EFE/ Paul Ellis / POOL

Na kraju je slavio domaćin sa 4:3, ali je novajlija u Premijer ligi pokazao da se radi o odličnoj ekipi, koju fenomenalno sa klupe predvodi Marselo Bijelsa.

Delovalo je da se gosti neće dobro provesti na ovoj utakmici, s obzirom na to da je Mohamed Salah već u četvrtom minutu realizovao jedanaesterac. Ipak, Lids nije odlučio da se povuče, već je svim silama krenuo ka golu Alisona Bekera i to se isplatilo.

Igrao se 12. minut kada je Džek Herison doneo izjednačenje Lidsu. Primio je loptu na levoj strani, uneo je u sredinu i odličnim udarcem savladao Brazilca na golu "crvenih".

Nastavilo se sa atmoskim fudbalom na obe strane. Tim Jirgena Klopa je u 20. minutu ponovo poveo. Ovoga puta je Virdžil van Dajk sjajno glavom zakucao loptu u mrežu rivala. Nakon toga Holanđanin je napravio veliku grešku. Njegovu lošu reakciju je iskoristo Patrik Bamfort i opet uneo neizvesnost u utakmicu.

Ipak, do odlaska na odmor je Liverpul postigao treći gol. Opet se Salahovo ime našlo na semaforu. Egipćanin je došao do lopte posle odbitka i zakucao je u mrežu.

Nastavilo se u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Lids je krenuo po novo poravnanje ishoda. To se i desilo u 66. minutu pogotkom Mateuša Kliča.

Kada su svi mislili da će šampion da se oklizne na startu prvenstva desio se gol, i to u 89. minutu. Najveće pojačanje Lidsa, Rodrigo je oštro startovao nad Fabinjom, a ponovo je Salah pogodio sa bele tačke i doneo važna tri boda Liverpulu.

Ako Lids nastavi da igrao ovako za tim Marsela Bijelse nema zime i sigurno će skinuti skalp nekoj velikoj ekipi i biti u gornjem delu tabele.

Svi neutralni ljubitelji fudbala će ove sezone gledati utakmice tima Marsela Bijele i navijati za njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)