SITI JEDINI IMA SVE MOGUĆNOSTI DA DOVEDE MESIJA: Gvardiola i Aguero imaju najviše uticaja, a klub novca

Novosti online

27. 08. 2020. u 10:00

SVI u fudbalu se pitaju gde će Leonel Mesi igrati sledeće sezone nakon što je ovog utorka obavestio Barselonu da želi momentalni raskid ugovora.

СИТИ ЈЕДИНИ ИМА СВЕ МОГУЋНОСТИ ДА ДОВЕДЕ МЕСИЈА: Гвардиола и Агуеро имају највише утицаја, а клуб новца

Lionel Mesi foto: EPA

Otkako je pre nekoliko dana poznato njegovo nezadovoljstvo pojavila su se mnoga imena: PSŽ, Mančester siti, Inter, Mančester junajted... Realnost je da je u ovom trenutku Gvardiolin Siti najbolje pozicionirani klub za Argentinca.

Prvi kontakti između igrača i engleskog kluba su već ostvareni. Siti ima jake argumente da zavede Lea. Jedan od njih je rad sa Pepom Gvardiolom, trenerom sa kojim je živeo najbolje trenutke u karijeri. Tamo bi za saigrača imao i Serhia Aguera, fudbalera sa kojim je godinama imao odličnu vezu.

Ostali kandidati ne insistiraju tako jako kao „građani”. PSŽ bi isto bio veoma atraktivna destinacija, jer bi tamo igrao sa Nejmarom i Di Marijom koje poznaje od ranije. Međutim, francuski klub nije u manevarskim kadrovskim mogućnostima da dovede Mesija.

Interova priča je na “dugačkom štapu”. Serija A nije takmičenje koje posebno privlači Mesija, a potencijal Intera nije poput onih koje imaju Siti i PSŽ.

Sa druge strane bilo je govora o mogućem sastanku s Bartomeuom, ali to nije potvrdila nijedna strana. Predsednik Barselone je odlučio da klub pokuša da ubedi Mesija da ostane, ali ako ne uspe, za igrača će morati da se plati velika cena, pišu španski mediji kao poslednju informaciju sa “Kamp Noua”.

Klub iz Mančestera, na kraju, ima sve mogućnosti da preuzme transfer i da platu Lionelu Mesiju (u Barseloni je ona godišnje 71 milion bruto). Bilo je govora da mu Siti nudi trogodišnji ugovor plus dve godine u njihovom klubu u Njujorku, prenosi ESPN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024