POZNATI DETALJI UGOVORA BRAZILCA: Vilijan opelješio Arsenal

Z. Ćorović

14. 08. 2020. u 21:11

VRHUNSKI transfer "pod stare fudbalske dane".

ПОЗНАТИ ДЕТАЉИ УГОВОРА БРАЗИЛЦА: Вилијан опељешио Арсенал

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham,

Brazilac Vilijan (32) iskusno je i pametno odigrao u ovom prelaznom roku - danas je kao slobodan igrač prešao iz Čelsija u Arsenal, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor vredan 35 miliona evra.

U Londonu je prethodnih dana ovaj prelazak iz jednog gradskog rivala u drugi izazvao veliku pažnju. Sada, kada se ostvario, mediji su ironično komentarisali da je Vilijan opelješio "tobdžije" jer je njegova mesečna plata od 250.000 evra prevelika za nekog ko ima toliko godina. Postavljalo se i pitanje, šta je sa čuvenom dugogodišnjom filozofijom Arsenala da dovodi mlade i talentovane igrače?

Trener "tobdžija" Mikel Areta na sve to je odgovori da mu je takav igrač mnogo nedostajao, jer je sposoban da pokriva tri, četiri pozicije, da može po potrebi da bude i vezista i napadač.

U prilog Artetinom izboru govori činjenica da je Brazilac u Čelsiju imao najbolji učinak u prethodnoj sezoni, postigao je devet a namestio sedam pogodaka.

Za sedam godina koliko je proveo na "Stamford bridžu" ukupno je odigrao 339 utakmica, upisao je 63 pogotka i 56 asistencija, a sa "plavcima" je osvojio dve Premijer lige, FA Kup i Ligu Evrope. U karijeri je pored Čelsija nastupao za Korintijans, Šahtjor i Anži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MUKE ZA IGORA DULJAJA: Partizan bez prvog golmana protiv Crvene zvezde