TUHEL OTKRIO NAGELSMANA: Ovaj momak ima neverovatan talenat, biće veliki trener

Novosti online

14. 08. 2020. u 10:05

U polufinalu Lige šampiona snage će odmeriti PSŽ i Lajpcig, ali ono što je posebno zanimljivo je odnos dvojice trenera Tomasa Tuhela i Julijana Nagelsmana.

ТУХЕЛ ОТКРИО НАГЕЛСМАНА: Овај момак има невероватан таленат, биће велики тренер

Foto AP

Nemački dvojac koji sedi na klupi polufinalista je prvi susret imao pre više od deceniju.

Razočaranom i zdravstveno kthkom Nagelsmanu je saopštena vest koja je zvučaka katastrofalno.

- Žao mi je Julijane”, kazao je doktor Augzburga. - Ovo znači da verovatno nećeš moći profesionalno da igraš fudbal, činilo se da se ceo svet srušio mladom Nemcu koji je prvo imao probleme sa leđima, a onda i kolenom.

- Sećam se vrlo dobro kako me je tada pogledao”, prisetio se nekoliko godina kasnije njegov tadašnji saigrač Kristijan Treš. “Kao da je znao. Podigao je glavu i rekao mi: u redu, ako ne mogu da uspem kao igrač, uspeću kao trener”.

Iste godine, dok je još bio pod ugovorom sa Augzburgom, jedan mladi stručnjak, tada trener drugog tima bavarskog kluba, uvideo je njegov čudesan talent za opažanje detalja. Počeo je da ga šalje da skautira rivale i skrenuo pažnju ljudima iz kluba: “Ovaj momak ima neverovatan talent. Biće trener. Biće veliki trener, vidim to”.

- Znate ko je to rekao? Tomas Tuhel. Kada sam prvi put naslutio da neću moći da igram na ozbiljnom nivou nisam želeo da imam bilo šta sa fudbalom. On mi je ulio nadu i pokazao put. Zbog njega sam postao trener”, ne propušta Julijan Nagelsman da u svakoj prilici istakne bitnost učinjenog od strane Tuhela.

I sada ga čeka da odmere snage. Jedan protiv drugog za finale, za šansu da dođu do najvrednijeg klupskog trofeja. Sudbina...

Nagelsman ima samo 33 godine (mlađi je od Mesija i Ronalda), a bez dileme je najperspektivniji trener današnjice. Ali i jedan od najboljih...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri