MITROVIĆ I DRUŠTVO SLAVE NA „VEMBLIJU“: Fulam se vratio u Premijer ligu!

N. St.

04. 08. 2020. u 23:20

NAJSKUPLjA fudbalska utakmica odigrana je na praznom „Vembliju“. Ulog – 170 miliona funti i ulazak u Premijer ligu.

МИТРОВИЋ И ДРУШТВО СЛАВЕ НА „ВЕМБЛИЈУ“: Фулам се вратио у Премијер лигу!

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Na kraju, posle više od 120 minuta igre slavi Fulam! Aleksandar Mitrović i društvo su golovima u dodatnih 30 minuta slomili Brentford i vratili se u elitu posle jedne sezone – 2:1. Heroj je levi bek Džo Brajan koji je bio dvostruki strelac.

Prvi gol je bio zaista spektakularan, posle gluposti golmana, dok je kod drugog asistent bio upravo Srbin koji je u igru ušao u 92. minutu.

Tokom 90 minuta igre nije bilo većih uzbuđenja. Viđeno je nekoliko prilika, ali je samo jedna vredna pomena, ona iz 72. minuta kada je Votkins mogao da dovede svoj tim u vođstvo. Rodak je odlično intervenisao.

Timovi su se taman spremali za odmor pred dodatnih 30 minuta i tada je Skot Parker, u drugom minutu nadoknade vremena uveo Aleksandra Mitrovića.

Ulazak srpskog reprezentativca nije previše toga promenio u igri njegovog tima. Na drugoj strani je Votkins sa oko pet-šest metara šutirao očajno. Golman Brentforda Raja je pred sam kraj prvog produžetka izleteo na skoro 30 metara od svog gola, Nogard je uspeo da faulira protivnika i spreči šut ka praznom golu.

Usledila je velika gužva, Mitrović je, iz nepoznatog razloga, snažno odgurnuo protivnika i dobio žuti karton zbog toga. Došlo je do malog koškanja između igrača, da bi sudija potom dao znak da se izvede slobodan udarac sa oko 30 metara.

Ponovo je golman Raja bio užasno postavljen, Džo Brajan je to primetio, dok su svi čekali centaršut levi bek Fulama se odlučio da proba da iznenadi čuvara mreže, šutirao direktno i pogodio! Potpuno ludilo na terenu „Vemblija“.

Zatim, nova kratka pauza u kojima je Brentford imao još 15 minuta nade. Pokušavali su, ali nisu uspeli.

A, tačku na sve stavio je ponovo Brajn. Odlična akcija u 117. minutu, Mitrović iz prve odlaže za saigrača koji postiže svoj drugi pogodak i postaje junak Fulama. Konačan rezultat postavio je Dalsgard u četvrtom minutu nadoknade drugog produžetka.

Tako se Fulam pridružio Lidsu i Vest Bromvič Albionu u društvu najjačih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri