FULAM I MITROVIĆ JURE PREMIJER LIGU: Za elitu i 170 miliona funti

Đ. S.

04. 08. 2020. u 08:12

NAJSKUPLjA utakmica na planeti, pred sablasno praznim tribinama londonskog "Vemblija".

ФУЛАМ И МИТРОВИЋ ЈУРЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: За елиту и 170 милиона фунти

Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

U kratkim crtama, to bi bio opis večerašnjeg (20.45) finala plej-ofa Čempionšipa, u kojem će igrati Fulam i Brentford, a ulog je najveći - status premijerligaša u narednih godinu dana, kao i novčana nagrada od 170 miliona funti.

Biće to i derbi zapadnog Londona dva inače ljuta rivala, što samo dodaje na težini samog meča. U nekim normalnijim vremenima, "Vembli" bi najverovatnije okupiralo "pola Londona", ali virusna pandemija je ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu uskratila još jednu poslasticu ovog leta.

Za Fulam, to će biti šansa za povratak u najviši rang ostrvskog fudbala, posle godine "izgnanstva" u Čempionšipu. Na "Krejven Kotidžu" su ovih dana verovatno više nego ikad sa zebnjom iščekivali lekarske izveštaje o Aleksandru Mitroviću, za kojeg i dalje nije poznato da li će nastupiti večeras. Podsetimo, srpski napadač je zbog povrede zadnje lože propustio polufinalne okršaje sa Kardifom, u kojem se Fulam nekako provukao, ali jasno je da bez Mitrogola šanse tima koji vodi Skot Parker drastično opadaju. Toj tvrdnji u prilog najbolje govori činjenica da je Mitrović do plej-ofa bio najbolji strelac ligaškog fudbala u Engelskoj sa 26 golova.

Što se tiče Brentforda, eventualnom pobedom protiv Fulama, prvi put u istoriji bi osetili slast Premijerligaškog fudbala. Ove godine su pobrali simpatije neutralnih ljubitelja fudbala, zbog dopadljivog stila koji su gajili. Tu je veliki ulogu odigrao Oli Votkins, koji je pogotcima u polufinalu protiv Svonsija, takođe stigao do kote 26, pa bi finale moglo da bude i eventualni "mini-okršaj" dva vrhunska golgetera.

MITAR POMAŽE I KAD NE IGRA

JASNO je da od golgetereskog raspoloženja Mitrovića mnogo toga zavisi u ekipi Fulama, ali i ako ne zaigra večeras na "Vembliju", imaće veliku ulogu u podizanju ekipe.

- Bio je najglasniji na tribinama, najviše sam njegov glas čuo. Vikao je i bodrio saigrače, i to je ono što je najbitnije, da stanemo jedni iza drugih. Bio je blizu da zaigra protiv Brentforda, ali nisam smeo da rizikujem - rekao je trener Fulama Skot Parker posle polufinala plej-ofa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!