UZMI PEHAR, PA GA SLUPAJ: Nova moda na fudbalskim terenima

B. Antić

02. 08. 2020. u 22:37

ZAHVALjUJUĆI nespretnim kapitenima, u leto 2020. je zavladala nova moda na fudbalskim terenima, koja bi mogla da se nazove: "Osvoji pehar, pa ga slupaj".

УЗМИ ПЕХАР, ПА ГА СЛУПАЈ: Нова мода на фудбалским теренима

FOTO: AP

Trend je započeo prošle nedelje Branislav Ivanović, kome se raspao stakleni trofej Kupa Rusije osvojen na oproštaju od Zenita, a nastavio ga je Pjer-Emerik Obamejang, pošto mu je očigledno promakao snimak kako srpskom defanzivcu ispada pehar iz ruku i pada na travu.

Arsenalov 31-godišnji golgeter, koji je sinoć sa dva pogotka srušio Čelsi u finalu FA kupa Engleske (2:1) ponovio je Banetovu grešku. Neoprezno je pokušao da podigne trofej najstarijeg takmičenja na svetu i postolje je otpalo, zbog čega su se sjajno raspoloženi saigrači David Luiz i Aleksandar Lakazet tetralno uhvatili za glavu.

- Obamejangu je potrebno više ovakvih prilika, mora da vežba, očigledno je neiskusan kada je u pitanju osvajanje trofeja. Moraćemo da ga naviknemo da to češće radi - našalio se Mikel Arteta, menadžer "tobdžija".

I to je istina, budući da je ovo prvi pehar za brzonogog reprezentativca Gabona, koji je na "Emirate" stigao 2018. Ni generalno mu kolekcija nije previše bogata, budući da se samo još radovao sa Sent Etjenom 2013. (Liga kup Francuske) i sa Borusijom Dortmund 2013, 2014. i 2017. (Kup Nemačke i dva Superkupa).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024