SAD ILI NIKAD: Sutra prvi revanši četvrtfinala Lige šampiona

N. I.

15. 04. 2024. u 13:08

ČETVRTFINALE fudbalsle Lige šampiona - drugi čin. Večeras, u prvim revanš mečevima ove faze takmičenja sastaju se Barselona i Pari Sen Žermen, odnosno Borusija Dortmund i Atletiko Madrid.

САД ИЛИ НИКАД: Сутра први реванши четвртфинала Лиге шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Prošle nedelje su svi pogledi bili usmereni ka "Parku prinčeva" gde je Barselona uspela da pobedi 3:2 i kući odnese gol viška. Nešto manje atrakivan duel odigrali su u Madridu Atletiko i Borusija, a španski tim u Dortmund donosi prednost od 2:1.

Bez ikakve dileme, sutra će na stadionu "Vestafalen" da atmosfera na tribinama bude jedan od najvećih aduta domaćeg tima koji je, ruku na srce, bio na ivici rezultatske katastrofe u Madridu, ali se na kraju provukao sa podnošljivim porazom.

Međutim, opet će više od pola sveta i Evrope da zanima šta će da se dogodi u revanšu na skoro pa neutralnom terenu u Barseloni, jer domaćin cele sezone igra na nekadašnjem olimpijskom stadionu "Monžuik", dok se njegov "Kamp Nou" uveliko renovira...

Ogromne fudbalske zvezde su aduti oba tima, a pod posebnom lupom je Kilijan Mbape koji će u slučaju ispadanja, odigrati poslednji meč u dresu PSŽ u Ligi šampiona i za manje od tri meseca postati član Real Madrida, pa će španska publika svakako da ga ponovo gleda na svojim stadionima.

- I dalje islim da je u ocom dvomeču četvrtfinala Pari Sen Žermen favorit. Mi ne želimo da se branimo u revanšu, jer je praktično nemoguće da se igra takav fudbal protiv ekipe koja nam dolazi u goste. Upravo zbog naše napadačke igre smo i uspeli da pobedimo u Parizu u prvoj utakmici - prilično je iskren trener trener Barselone Ćavi Fernandez.

Njegov zemljak, ali i nekadašnji saigrač iz Barselpne, od 1998. do 2004. godine Luis Enrike je sada na klupi Parižana i na revanš je poveo svoj tim bez bele zastave.

- Ovu utakmicu doživljavamo kao finale. Ništa još nije gotovo i mi se sigurno nećemo predati - kaže Enrike koji bi, kao i ostali četvrtfinalisti da sanja otvorenih očiju i da 1. juna ode na pravo fiale Lige šampiona na "Vembli".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave