"VEČITI DERBI ZA MENE NE POSTOJI": Bivši golman Zvezde iznenadio izjavom pred meč sa Partizanom

Александар Илић
Aleksandar Ilić

07. 03. 2024. u 16:49

SA Crvenom zvezdom osvojio je Kup Srbije, na Marakani proveo tri godine, gde je izrastao u jednog od miljenika navijača crveno-belih, a sada Saša Stamenković u razgovoru za "Meridijan sport" iznenadio je mnoge govoreći o "večitom derbiju".

ВЕЧИТИ ДЕРБИ ЗА МЕНЕ НЕ ПОСТОЈИ: Бивши голман Звезде изненадио изјавом пред меч са Партизаном

Foto: M.V.

Stamenković ističe da je razočaran u stanje domaćeg fudbala kao i u gubljenja čari "večitog derbija", a sve zbog nedavnog događaja na Kipru.

– Večiti derbi za mene više nema taj status – već prijateljske utakmice. Zašto? Zbog zajedničkog povratka sa priprema fudbalera Zvezde i Partizana, a bore se za titulu… Ta slika u mojoj glavi mi ne dozvoljava da gledam više derbi na taj način. Potpuno je razumljivo da Mladost iz Lučana i Želja iz Pančeva budu u istom avionu, ali Zvezda i Partizan? Nikako ne, smatra nekadašnji olimpijski reprezentativac naše zemlje.

Stamenković je sa Zvezdom osvojio Kup Srbije u sezoni 2009/10, odigrao je 15 duela protiv Partizana, gde nije okusio slast pobede, ali ih pamti po drugim stvarima.

– U tom periodu je Partizan bio mnogo bolji od nas što se tiče rezultata. Pamtim derbije najviše po dominaciji Delija na tribinama, a problema je bilo toliko da bi ova priča potrajala znatno duže, istakao je on.

Vladan Milojević se vratio na Marakanu upravo posle poraza od Partizana i ekspresno zamenio Baraka Bahara.

– Isto se ovako pričalo i za Baraka Bahara kada je letos stigao, pa se ispostavilo drugačije. Zvezda svakako izgleda bolje na terenu nego na kraju jeseni. Iskreno, nisam razočaran. Od kako sam profesionalni fudbaler, ne pamtim moćniju Zvezdu nego onu kod Bahara. Najlakše je naći žrtvu, rekao je Stamenković za "Meridijan sport".

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)