KAKVA UTAKMICA! Revija golova na meču Partizan - IMT, crno-beli se vratili na vrh tabele (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

17. 02. 2024. u 18:06

FUDBALERI Partizana pobedili su IMT sa 5:2 u 21. kolu Superlige Srbije i na taj način vratili su se na čelo tabele u domaćem prvenstvu.

КАКВА УТАКМИЦА! Ревија голова на мечу Партизан - ИМТ, црно-бели се вратили на врх табеле (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Sjajnu utakmicu odigrali su crno-beli i "traktoristi". Viđeno je čak sedam golova, dva penala, jedan crveni karton... Sve što može da se vidi na jednoj fudbalskoj utakmici, videlo se ove subote u Humskoj.

Navijače domaćeg tima može da raduje to što su tri debitanta Bojan Kovačević, Denil Kastiljo i Jung Jun Goh postigli golove. Ipak, svakako ih brine to što se povredio Mateus Saldanja koji je morao da izađe iz igre u 30. minuta zbog udarca u zadnju ložu.

Partizan je na odmor otišao sa prednošću od 2:0 zahvaljujući Ksanderu Severini i pomenutom Kovačeviću koji su postigli golove.

FOTO: FK Partizan

Delovalo je da će crno-beli bez problema doći do tri boda. Ipak, drugo poluvreme idealno je počelo za goste. Igrao se 48. minut kada je Vladimir Radočaj ubacio loptu sa desne strane, ona je pogodila Svetozara Markovića i prevarila je Aleksanra Filipovića.

IMT je mogao da dođe do 2:2, ali je udarac Miloša Lukovića zaustavila prečka. Potom su viđena dva penala. Najpre je precizan bio Gajas Zahid, a potom i Luković.

Posao je bio dodatno teži za "traktoriste" od 77. minuta kada je Radočaj zbog drugog žutog kartona morao ranije van terena. Gosti su i sa igračem manje pokušali da izbegnu poraz. Ipak, nisu u tome uspeli i primilu si još dva pogotka.

Partizan je ostao prvi na tabeli sa 53 boda, dok IMT zauzima 12. mesto sa 21 bodom.

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

Stadion: "FK Partizan". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Andrija Stojanović. Strelci: Severina 24, Kovačević 45+1, Zahid 67 pen, Kastiljo 86, Goh 90 (Partizan) - Marković 49 ag, Luković 81 pen (IMT). Crveni karton: Radočaj 77 (IMT)

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Filipović - Ovusu (od 81. Šćekić), Zahid - Severina (od 81. Trifunović), Baždar (od 55. Goh), Kalulu (od 55. Kastiljo) - Saldanja (od 30. Nikolić).

IMT (4-2-3-1): Gordić - Glišić, Ćosić, Lambulić, Džinović (od 68. Ćirković) - Zulfić (od 79. Arsić), Kijevčanin (od 55. Terzić) - Lutovac, Radočaj, L. Luković - M. Luković.

 

Drugo poluvreme: Partizan - IMT 5:2

90' - Još jedan debitant Jung Jun Goh postigao je gol za crno-bele. Zahid ga je sjajno proigrao, a Korejac je samo bocnuo loptu i zatresao je mrežu gostiju.

 

86' - Partizan vodi sa 4:2. Sjajnu akciju odigrali su domaći igrači. Kastiljo je odlično istrčao i nije mu bilo teško da matira Gordića.

 

81' - Miloš Luković je bio precizan i IMT ostaje u igri, iako ima igrača manje. Jovanović je zakačio loptu, ali ona je ipak završila u mreži.

 

80' - "Traktoristi" su sa igračem manje uspeli da iznude jedanaestersa. Aleksandar Filipović je faulirao Nikolu Terzića, a nije bilo dileme za Stojanovića koji je pokazao na belu tačku.

77' - IMT će do kraja utakmica igrati sa 10 igrača, pošto je u razmaku od četiri minuta Radočaj dobio dva žuta kartona.

70' - Goh je primio loptu na levoj strani, povukao ju je u levo, šutirao, ali pogodio je stativu.

67' - Siguran sa 11 metara bio je Gajas Zahid. Uspeo je penal da odbrani Gordić, ali lopte se odbila na drugu stranu i završila u golu.

 

66' - Partizan će izvesti penal. Akcija gostiju je prekinuta, pošto su se oglasili iz VAR sobe i poručili sudiji Stojanović u da pogleda snimak. On je to uradio i doneo odluku da pokaže na belu tačku posle igranja rukom Zarije Lambulića.

64' - Prečka je sada bila saveznik crno-belih. Miloš Luković je iskoritio grešku Kovačevića, potom je sjajno šutirao sa nekih 20 metara, ali okvir gola je sprečio igrača IMT-a da se upiše u strelce.

55' - Prvu promenu napravio je Nebojša Jandrić. Umesto Kijevčanina na terenu je Nikola Terzić. Izmene je izvšio i Duljaj. Jung Jun Goh je zamenio Baždara, dok je Denil Kastiljo ušao umesto Kalulua.

54' - Dobar napad crno-belih i velika šansa za Sameda Baždara. Severina je video da utrčava njegov saigrač, proigrao ga je, ali je njegov udarac odlično zaustavio Gordić.

52' - Sve opasni su gosti. Iskosa se desne strane je probao Kijevčanin, ali šut je bio veoma neprecizan.

48' - IMT je odlično otvorio drugo poluvreme. Radočaj je centrirao sa desne strane, lopta je pogodila Svetozara Markovića i završila iza leđa Jovanovića.

 

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

Prvo poluvreme: Partizan - IMT 2:0

45+1' - U finišu prvog poluvremena Partizan duplira prednost. Debi iz snova za Bojana Kovačevića. Pogodila ga je lopta posle centaršuta iz kornera i prevarila Gordića.

 

45' - Baždar je pokušao iskosa sa leve strane, ali dobro je bio postavljen Zarija Lambulić i izbacio je loptu u korner.

39' - Pokušava IMT da dođe do izjednačenja. Opasan napad imali su "traktoristi", ali se u oskudnom trenutku okliznuo Kijevčanin, te nije bilo opasnosti po gol Partizana.

30' - Veliki problem za Partizan. Mateus Saldanja se povredio i morao je da izađe iz igre. Njega je zamenio Nemanja Nikolić.

24' - Partizan je stigao do prednosti. Severina je napravio sjajan lažnjak, a onda odličnim udarcem desnom nogom matirao Gordića.

 

12' - Najbolju priliku imao je domaćin. Severina je izašao sam ispred Miloša Gordića koji je sjajno intervenisao i sprečio ekipu Igora Duljaja da povede.

9' - Dobar napad Partizana, pa potom kontranapad gostiju. Promene rezultata i dalje nema pošto je Aleksandar Lutovac šutirao visoko preko gola.

8' - Velika prilika za IMT. Ovusu je pogrešio u svom kaznenom prostoru, lopta je došla do Miloša Lukovića koji je šutirao iz okreta, to ipak nije uradio dobro pa je uspeo da interveniše čuvar mreže crno-belih.

5' - Moglo je da bude mnogo opasnije po tim Nebojše Jandrića. Dosta prostora imao je na desnoj strani Ksander Severina, no fudbaler iz Kurasaoa nije dobro reagovao, pa je propala verovatno dobra prilika za domaće.

2' - Prvi opasan napad na meču imali su gosti. Izveli su i prvi korner, Irfan Zulfić je šutirao, ali dobro je reagovao Aleksandar Jovanović.

1' - Počela je utakmica u Humskoj!

Uoči meča:

Sastavi timova:

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Filipović - Ovusu, Zahid - Severina, Baždar, Kalulu - Saldanja.

IMT (4-2-3-1): Gordić - Glišić, Ćosić, Lambulić, Džinović - Zulfić, Kijevčanin - Lutovac, Radočaj, L. Luković - M. Luković.

Crno-beli nastavljaju trku za titulu sa večitim rivalom, a priliku da debituje dobio je Bojan Kovačević koji je pre nekoliko dana stigao u Humsku.

Domaćin je oslabljen na ovom susretu, pošto zbog kartona duel propuštaju Bibars Natho i Nikola Antić.

Ova dva tima odigrali su veoma uzbudljiv meč u prvom delu sezone, Partizan je pobedio posle velikog preokreta sa 3:2. Izabranici Igora Duljaja su gubili do samog finiša utakmice, a onda su u nadoknadi golove postili Natho i Nikolić.

U prvom meču drugog dela prvenstva crno-beli su trijujmfovali u Ivanjici sa 1:0, dok je IMT poražen kao domaćin od TSC-a sa 2:0.

BONUS VIDEO: "BILO JE VELIKO ISKUSTVO IGRATI SA TAKVIM MAJSTOROM": Kaluđerović o Kanuteu, i bogatoj karijeri

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave