KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Rumunija, Švajcarska i Holandija idu na EP, Francuska dala 14 golova Gibraltaru

Novosti online

19. 11. 2023. u 08:15

Fudbalske reprezentacije Rumunije, Švajcarske i Holandije obezbedile su sinoć plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Nemačkoj, a Francuska je u istorijskoj utakmici pobedila Gibraltar sa rekordnih 14:0.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Румунија, Швајцарска и Холандија иду на ЕП, Француска дала 14 голова Гибралтару

FOTO: Tanjug/AP

Iz grupe I na EURO će Rumunija i Švajcarska. Rumunija je kao gost u Mađarskoj posle preokreta pobedila Izrael rezultatom 2:1, dok je Švajcarskoj bio dovoljan i bod iz remija 1:1 kod kuće protiv selekcije tzv. Kosova. 

Holandija će iz grupe B na EURO zajedno sa liderom grupe Francuskom. Popularne "lale" su golom Vuta Veghorsta u 12 minutu pobedili Republiku Irsku 1:0 i tako i teoretsko overili vizu za Nemačku. 

Francuska je u Nici pobedila Gibraltar sa čak 14:0. Gosti su od 18. minuta igrali sa desetoricom posle isključenja strelca autogola u 3. minutu Etana Santosa zbog pogibeljnog starta nad Varenom Zaure-Emerijem. 

Debitant je dva minuta pre toga postigao gol za Francusku. Kilijan Mbape je postigao tri gola, od čega jedan sa penala, a po dva gola dali su Kingsli Koman i rezervista Olivije Žiru. 

Po jedan gol su dali Osman Dembele, Adrijan Rabio, Žonatan Klaus, Jusuf Fofana i Markus Tiram.

Sad je poznato 16 od 24 učesnika kontinentalne smotre.

Uz domaćina Nemačku vizu su obezbedile reprezentacije Švajcarske, Rumunije, Holandije, Albanije, Danske, Belgije, Francuske, Portugala, Španije, Škotske, Turske, Austrije, Engleske, Mađarske i Slovačke. 

Do kraja kvalifikacija podeliće se još pet viza, dok će poslednja tri učesnika biti poznata u martu sledeće godine posle baraž mečeva. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)