MIJATOVIĆ SKRATIO MUKE: Kako je bleda Crvena zvezda teškom mukom napravila preokret protiv Železničara u Pančevu

Z. Ćorović

11. 11. 2023. u 21:58

POVUCI, potegni – šampion je nekako iščupao pobedu u Pančevu. Bio je ovo preokret da se zamažu oči i kupi mir treneru Baraku Baharu, jer je ova pobeda velikog favorita ponovo stigla posle teških porođajnih muka: Železničar – C. zvezda 1:2 (1:0).

МИЈАТОВИЋ СКРАТИО МУКЕ: Како је бледа Црвена звезда тешком муком направила преокрет против Железничара у Панчеву

FOTO: FK Crvena zvezda

Izraelac je ovih dana dobio maksimalnu podršku uprave i malo je falio da se svi zajedno opeku odmah posle brojnih sastanaka i dogovora. Crveno-beli su stigli do trijumfa u nastavku, golovima džokera Ivanovića i mladog Mijatovića, kome je ovo drugi put ove sezone da odlučuje meč i donosi važne bodove.


Železničar, pretposlednji tim na tabeli, ima za čim da žali jer je imao vođstvo i propustio dve odlične šanse da osvoji bar bod, što ne bi bilo nezasluženo.   


Da Zvezdinu odbranu može svako da protrese kao ničji seoski orah, pokazao je prvi napad domaćina. Česta slika ove sezone - lako je stvoren višak po desnoj strani, Đorđević je mogao lepo da se namesti, centrirao je i pogodio jednog od dvojice svojih slobodnih igrača Lazara Romanića (prošao Zvezdinu školu), koji sa šest, sedam metara neometan glavom pogađa za 1:0. 


Defanzivna linija šampiona ispala je u ovoj akciji kao da naspram sebe ima rivale u Ligi šampiona, Mančester siti ili Lajpcig, mada se i Jang Bojs sladio sa dva pogotka na „Marakani“. 


I onda se do kraja poluvremena ponavljala česta, jednolična slika – Baharov tim je napadao, napadao i napadao, ali nije uspeo da napravi ništa opipljivo i dođe do izjednačenje. Nije pomoglo ni što je Aleksandar Katai prvi put bio starter,  od bolova u leđima još uvek je utrnula  i njegova prepoznatljiva lucidnost. Najopasniji je bio mladi Lučić posle driblinga i solo akcija, trudio se i Olajinka, dok je papreno plaćeni Šerif Endiaje ko zna koji put prespavao prvo poluvreme.

Ostavio ga je Barak u svlačionici, kao i Rodića, ubrzo je zamenio Kataija  i Kangvu.  Ušli su Ivanić, Nikolić, Bukari i Mijatović da nešto konkretnije urade i ove promene su konačno, donele rezultat.


Vispreni Ivanić je u 61. uspeo da se fintom oslobodi čuvara i pogodi za 1:1. Međutim, minut kasnije domaćin opet sa lakoćom pravi dobru priliku, pa je rezervni golman crveno-belih Popović uspeo da uđe u Grgićev šut i spreči najgore. Zvezda dolazi do pobede u 76. minutu, Kangin centaršut  iz slobodnog udarca ispratio je Mijatović i u maniru pravog centarfora pretvorio ga u pogodak, njegov četvrti prvenstveni. 


I odmah zatim, sreća je pogledala crveno-bele. Neobjašnjivo, dozvolili su Šušnjaru da ostane sam na petercu, šansu veće od stopostotne upropastio je traljav šut.      

 

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave