DA LI SMO STVARNO MEDICINSKI FENOMEN? Srbija se plaši čuvene Piksijeve izjave pred Škotsku

Novosti online

17. 10. 2023. u 10:47

Fudbaleri Srbije i Crne Gore odmeriće snage večeras u 20.45 na Marakani u meču odluke za obe reprezentacije kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo.

ДА ЛИ СМО СТВАРНО МЕДИЦИНСКИ ФЕНОМЕН? Србија се плаши чувене Пиксијеве изјаве пред Шкотску

FOTO: FSS

Srbija mora da pobedi, ukoliko želi da sama odlučuje o svojoj sudbini, dok Crnogorcima odgovara i remi.

Na konferenciji za medije, kao i na treningu koji su održali na Marakani, reprezentativci Crne Gore i njihov selektor Miodrag Radulović su bili prilično dobro raspoloženi, naročito kada ih je iznenadio član delegacije FSS.

Oni veruju da mogu u najvažnijoj utakmici u svojoj istoriji da dođu do podviga na Marakani i obezbede prvi plasman na EP kao samostalna država. Tamo su učestvovali kao deo SR Jugoslavije 2000. godine, kada je Dragan Stojković Piksi kao igrač predvodio tadašnji nacionalni tim na šampionatu u Belgiji i Holandiji.

SR Jugoslavija poražena je od Holandije u četvrtfinalu sa 6:1, a kasnije su brojni maleri pratili godinama reprezentaciju kako god se ona zvala Srbija i Crna Gora ili Srbija. Poslednja prilika za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta propuštena je pre tri godine kada je Škotska rešila penal seriju u svoju korist i iz Beograda overila vizu za Evropsko prvenstvo.

Dragan Stojković Piksi tada nije bio selektor "orlova", a tada je za Mocart sport dao zanimljivu izjavu koja se i dalje prepričava.

- Bićemo medicinski fenomeni ako ne bismo iskoristili ovu šansu. Da se za Evropsko prvenstvo borimo protiv Škotske u Beogradu... To je najbolje što je moglo da nam se desi - govorio je tada Piksi.

I, postali smo medicinski fenomeni! Škotska je slavila u Beogradu, a prokletstvo naše reprezentacije se nastavilo. Ako je Škotska u Beogradu bila dobra šansa, šta treba da se kaže za Crnu Goru na istom mestu?

Piksijeve reči od pre tri godine definitivno pozivaju na oprez, ali je konačno vreme da se prokletstvo skine i da naša reprezentacija umesto titule "medicinski fenomen" konačno overi vizu za Evropsko prvenstvo!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave