SRBI STIGLI PO "SVOJE"! Dragan Stojković Piksi zagrmeo u Budimpešti: Došli smo da vratimo ono što ste nam odneli

Novosti online

13. 10. 2023. u 17:27

Cilj svih nas, prevashodno mene koji je najodgovorniji za rezultate, jeste da Srbija igra na Evropskom šampionatu i učinićemo sve da tako bude, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

СРБИ СТИГЛИ ПО СВОЈЕ! Драган Стојковић Пикси загрмео у Будимпешти: Дошли смо да вратимо оно што сте нам однели

FOTO: FSS

Srbija u subotu u derbiju G grupe od 20. 45 sati gostuje Mađarskoj na "Puškaš areni".

"Tim znam 99 odsto, preostaje da sačekamo i subotnji dan. Ono što mene raduje jeste da su momci dobro radili i jedva čekamo utakmicu", istakao je Stojković na konferenciji za medije u Budimpešti.


Selektor je otkrio da u konkurenciji za tim zbog povrede neće biti Miloš Veljković, ali da se nada da će biti spreman za Crnu Goru.


"Mađari su nas pobedili u Beogradu, bili su bolji u prvom, mi u drugom poluvremenu i odneli su nam tri boda. Mi smo došli da pobedimo i povratimo ta tri boda. Sve u svemu, siguran sam da će biti dobra utakmica", naglasio je Stojković.

Tadić: Došli smo da pobedimo


Kapiten Dušan Tadić rekao je da se nada da će ekipa odigrati kao na nekim drugim utakmicama odluke uoči Mundijala u Kataru.


"Došli smo sa pobedimo, uvek smo inspirisani na lepim stadionima, kao što je "Puškaš arena". Ali, moram da kažem i da su na prošlom meču na Marakani bili odlični uslovi, sjajan teren", rekao je Tadić.

Piksi: To jeste njihova prednost...


Stadion je prelep i nosi ime legendarnog fudbalera, nadovezao se selektor Stojković.
"Njihova prednost je što će imati 65.000 gledalaca, a mi smo praktično igrali pred praznim tribinama", poručio je Stojković i rekao da će se u subotu videti hoće li promeniti formaciju.


U drugom meču grupe Bugarska dočekuje Litvaniju od 18 sati.


Srbija narednog utorka dočekuje Crnu Goru na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Evropsko prvenstvo u fudbalu - sistem kvalifikacija, tabela, raspored mečeva...

Podsetimo, na tabeli kvalifikacione grupe G (iz koje pobednik ide direktno na EURO 2024, kao i pobednici iz svih ostalih grupa, ali i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok preostalih šest drugoplasiranih timova idu u baraž) vodi Mađarska sa 10 bodova i utakmicom manje od ostalih, dok je 10 sakupila i reprezentacija Srbije.

Tik iza "orlova" je Crna Gora, sa osam, dok Bugarska i Litvanija imaju po dva. Većina ekipa je odigrala pet od planiranih osam kvalifikacionih utakmica, a našim "orlovima" će u narednom "reprezentativnom prozoru", u novembru, ostati još jedan meč.

U njemu će 19.11.2023. Srbija ugostiti Bugarsku, i to nakon što će, četiri dana ranije, ekipa selektora Dragana Stojkovića imati izuzetno jaku proveru - prijateljski meč sa Belgijom.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)