OD SJAJA DO OČAJA I NAZAD! Zvezda i Jang bojs priredili spektakl u Ligi šampiona

A. I.

04. 10. 2023. u 23:02 >> 23:02

FUDBALERI Crvene zvezde dočekali su Jang bojs u 2. kolu grupe G Lige šampiona. Nakon sjajne fudbalske predstave srpski i švajcarski predstavnik odigrali su bez pobednika 2:2 (1:0)

ОД СЈАЈА ДО ОЧАЈА И НАЗАД! Звезда и Јанг бојс приредили спектакл у Лиги шампиона

M. Vukadinović

Fudbaleri Zvezde odigrali su dobro prvo poluvreme, uspeli u završnici da povedu, baš kao protiv Sitija u Mančesteru, a onda im se ponovilo i drugo poluvreme iz Engleske, te su neobjašnjivo pali u drugom poluvremenu.

Odmah na startu rivalu su dali priliku da izjednači, a nakon toga dođe i do vođstva. Imala je domaća ekipa punu inicijativu u poslednjih 20 minuta, a 47000 navijača na stadionu Rajko Mitić Bukari je u završnici obradovao golom.

Dinamično je počela utakmica na stadionu Rajko Mitić. Prvo je Darian Maleša, momak srpskih korena, on je u četvrtom minutu imao priliku, uputio je loptu preko gola.   

Odmah je Zvezda mogla to da kazni. Fantastična šansa Šerifa Endijajea i pokušaj "štiklom" koji je osujetio Antoni Raćopi!  Bukarija od početka utakmice čuvaju redovno dvojica protivničkih fudbalera, ali on je uspeo da centrira sa desnog boka i uposli Mirka Ivanića.   

FOTO: FK Crvena zvezda

Njegov pokušaj je odbijen, a lopta je završila kod Hvana koji je zamalo bio asistent. Endijajeu je malo falilo da postigne spektakularan gol i da usledi erupcija na stadionu Rajko Mitić.

Inicijativa je bila na strani Zvezde, obletali su domaći oko gola rivala, koji je bezidejno igrao, ali u 26. minutu ozbiljnu priliku imali su gosti i to ni iz čega.

Ulises Garsija je sa dvadesetak metara raspalio po lopti, a Omri Glazer sjajno je reagovao.

FOTO: FK Crvena zvezda

Inicijativa se domaćinu isplatila u 35. minutu. Osman Bukari je hitronogo krenuo ka golu gostiju, uspeo je da izbegne ofsajd zamku, a potom je rivalu bilo teško da ga sustigne.

Sjajno je proigrao iz šesnaesterca Šerifa Endiajea koji je zatresao mrežu za 1:0. Upravo tim rezultatom otišlo se na pauzu.  Nedugo potom mogao je i Bukari da se upiše u strelce, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

Skroz drugačiju sliku gledali su navijači u drugom poluvremenu. Odmah na startu usledio je šok za domaće. Filip Ugrinić je iskoristio nešto lošiju postavku odbrane, prošao je između svojih čuvara i matirao Omrija Glazera.

Kompletan preokret usledio je u 60. minutu kada je Đigu lopta pogodila u ruku, nije bilo dileme - penal. Izveo ga je Sedrik Iten, napadač tim iz Berna bio je siguran za 1:2.

Barak Bahar je u nastavku zaigrao totalnu ofanzivu. Uveo je i Kataija koji je ovacijama dočekan. Upravo je on imao dobru priliku u 70. minutu da savlada Račopija, a nekoliko trenutaka kasnije i Šerif Endiaje i tu je kao pobednik izašao golman gostiju.

FOTO: FK Crvena zvezda

Uneo je Katai živost u Zvezdin napad. Imao je veliku šansu u 78. minutu, glavom je nakon centaršuta Mijailovića šutirao kraj gola.

Kada je sve izgledalo beznadežno po domaćina, Osman Bukari je sjajno promešao nekoliko defanzivaca na proigravanje Krasoa. Od 89. minuta na semaforu je bilo 2:2.

CRVENA ZVEZDA - JANG BOJS (drugo poluvreme u toku) 2:2 (1:0)

(Endiaje 35' Bukari 88'-  Ugrinić 48' - Iten 60'p)

90+6' Sada je i Katai imao sjajnu priliku, neprecizan je bio.

90+5' Direktno u golmana gostiju je Mijailović šutirao. Već u narednom napadu velike bruke je Olajinku spasao ofsajd. Preko gola je prebacio loptu sa deset metara.

90+2' Potpuna ofanziva domaćina. Igra se gotovo isključivo na polovini Švajcaraca.

90'  Sedam minuta produžen je meč.

FOTO: FK Crvena zvezda

PROČITAJTE JOŠ: KAKAV MOMENAT NA MARAKANI! Ovako je Osman Bukari u 88. minutu dao gol na meču Crvena zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona (VIDEO)

88' Prošetao se Osman Bukari kroz šesnaesterac rivala, i iskosa na kolena bacio golmana gostiju. Odlično ga je proigrao Kraso iza leđa odbrane.

85' Kraso je došao do lopte u srcu šesnaesterca rivala, šutnuo ju je nebu pod oblake.

82' Loše su bili postavljeni Điga i Dragović, Ganvuola je bio usamljen na petercu, ali srećom po domaće, tukao je preko gola.

78' Au! Kakva prilika za Zvezdu. Mijailović je odlično proigrao Kataija koji je glavom raspalio po lopti, ali sa spoljne strane stative.

FOTO: FK Crvena zvezda

76' Pritisak Zvezde, oprobao je udarac nakon prekida i Bukari, novi korne. Svaki put je Hvang slao oštre lopte, ali je odbrana gostiju imala i sreće.

73' Sada je i Mijailović dobio javnu opomenu. Pojačane su tenzije na terenu. Na drugoj strani opomenut je i Kamara, kao i Dragović zbog rasprave na terenu.

71' Nije sada uspeo ni Endiaje, koji je glavom pogodio pravo u golmana gostiju.

70' Velika prilika Hvang je šutirao, korner. U nastavku isti igrač pronalazi Kataija. Odmah je zapretio momak iz Srbobrana. Dosta sreće za goste.

Dvostruku izmenu pravi Bahar. Stamenića je zamenio Lučić. Mitrovića je zamenio Katai koji je dočekan ovacijama.

M. Vukadinović

65' Osman Bukari dobio je žuti karton nakon oštrog starta kojim je pokušao da spreči kontru rivala.

PROČITAJTE JOŠ: CRVENO-BELI PEH ZA NEVERICU NA MARAKANI: Ovako je Zvezda primila drugi gol od Jang bojsa (VIDEO)

62' Totalna ofanziva Zvezde, Milana Rodića zamenio je Peter Olajinka.

60' Negodovali su igrači Jang bojsa, smatrali su da je Đigu lopta pogodila u ruku, gledao se VAR snimak. Penal! Sedrih Iten stao je oči u oči sa Glazerom. Pročitao je stranu golman Zvezde, ali nije odbranio.

Navijači na stadionu Rajko Mitić skandirali su ime Novaka Đokovića, a najbolji teniser sveta im je ovako otpozdravio.

53' Šta se sve dogodilo u nekoliko sekundi. hvang je odlično proigrao Mitrovića, golman gostiju dobro reagovao, Koreanac je natrčao na odbitak, Raćopi je i njegov udarac zaustavio, a onda iz ofsajda se aktivirao Endiaje - poništen je gol.

Razvijena je velika zastava koju su "delije" napravile u čast ubijenog Srbina na Kosovu i Metohiji, Stefana Nedeljkovića.

Foto: Č. Vuković

48' Kakav šok za Zvezdu. Ispala je odbrana crveno-belih. Loše je Stamenić ispratio Ugrinića, koji je lako matirao Glazera.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIN OBRADOVAO ŠVAJCARCE: Ovako je Crvena zvezda primila gol u Ligi šampiona od Jang bojsa na Marakani (VIDEO)

46' Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 1:0

45+6' Ponovo je na ispitu bio Omri Glazer, vrše kompletan pritisak gosti. Ugrinić je šutirao, ali i četvrti udarac u gol domaćina spasao je sjajni golman domaćina!

45+5' Ozbiljan start Mirka Ivanića, a da stvar bude gora protivnički igrač ga je u padu udario u glavu. Vezista Zvezde dobio je žuti karton

45+2' Au, šta je sada uradio Osman Bukari. Bio je na ivici ofsajda. Uspeo je da pobegne svojim čuvarima, da zaobiđe golmana gostiju i pošalje loptu u mrežu. Sada VAR snimak nije bio naklonjen crveno-velima.

M. Vukadinović

45' Šest minuta produženo je prvo poluvreme

41' Opasnost pred golom Crvene zvezde, Iten je zamalo matirao Glazera pošto je nadskočio indisponiranog Rodića. Ponovo je Garsija bio taj koji je poslao opasan centaršut sa leve strane, ali se Crvena zvezda odbranila. Ovoga crveno-beli moraju da se čuvaju.

PROČITAJTE JOŠ: ŠVAJCARCI BESNELI - UZALUD! Ovako je Zvezda povela protiv Jang bojsa, gosti ubeđeni da su bila dva ofsajda (FOTO/VIDEO)

35' GOL! Uspeo je da izbegne Osman Bukari ofsajd zamku prešao je veliki deo terena nečuvan, uspeo da uputi loptu ka Šerifu Endiajeu koji je bio usamljen i lako na volej poslao loptu u mrežu gostiju. Nakon pregledano VAR snimka sudija Vilijam Kolum priznao je pogodak. GOL POGLEDAJTE OVDE

34' Maleš je izveo korner, bilo je opasno, Glazer boksuje i izbacuje u novi korner.

27' Opasna situacija pred golom Zvezde. Garsija je sa dvadesetak metara šutirao, sjajno brani Omri Glazer.

26' Trenutno je posed 50/50 procenata. Iako Zvezda ima bolju pas igru 105 tačnih pasova naspram 95 rivala. 

M. Vukadinović

24' Opasan napad Zvezde, prvo je Ivanić po strani pripretio, a onda i Endiaje. Blokirali su to defanzivci. Potpuna inicijativa domaćina, Hvang je oprobao udarac iz trećeg pokušaja domaćih - traljavo.

22' Srđan Mijailović je večeras nerešiva enigma za rivala. Pokupio je svaku loptu, uspeo da dva puta prenese i na polovinu rivala, ali mu je u poslednjoj trećini terena nestalo snage te nije uspeo da proigra Endiajea.

20' Velika šteta. Nakon odlične odbrane Mijailovića, Zvezda je imala kontru koju je povukao Osman Bukari, ugledao je na sredini terena usamljenog Mirka Ivanića, a crnogorski fudbaler loše je zahvatio loptu.

FOTO: FK Crvena zvezda

18' Žuti karton dobio je napadač Crvene zvezde Šerif Endiaje.

17' Pokušava sada visokim presingom tim iz Švajcarske da na polovini Zvezde domaćina natera na grešku, bezuspešno za sada.

14' Već u nekoliko navrata je Stefan Mitrović bio opasan po levom boku, zadaje dosta problema rivalu, ali nedostaje završnica mladom Kruševljaninu.

11' Prepoznali su gosti Osmana Bukarija kao najveću opasnost. Konstantno je udvojen.

PROČITAJTE JOŠ: SRCE MU JE CRVENO-BELO: Evo šta je Novak Đoković uradio zbog meča Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

6' Fantastično je Hvang proigrao Endiajea, a on sa peterca petom pokušao, ali siguran je bio golman gostiju.

4' Strašan pokušaj Darijana Maleša. Šutirao je iskosa, preko prečke fudbaler Jang bojsa

3' Miran početak utakmice. Imaju igrači Zvezde više lopte u posedu, ali organizovano se brane Švajcarci.

Igrači su na teren izašli uz neverovatnu i nesvakidašnju koreografiju. Nema sumnje da Liga šampiona ovako nešto nije dugo videla.

1' počela je utakmica. Uvodni napad imala je Zvezda.

20.46 - Spektakl ne bi bio kompletan bez gostujućih navijača. Dolazak navijača Jang bojsa zabeležio je novinar Novosti.

20.30 - Sjajna atmosfera na stadionu Rajko Mitić pola sata pred početak meča.

20.17 - Zavirite u svlačionicu Crvene zvezde.

20.07 - Tribine stadiona Rajko Mitić krenule su da se pune. Nešto manje od sat vremena ostalo je do početka meča.

19.55 - Crvena zvezda nastupa u formaciji 4-2-3-1. Barak Bahar se opredio da ispred Glazera centralni štoperi budu kapiten Dragović i novajlija Điga, levo će na brzonogog Eliju paziti Rodić, a Mijailović će, u jednoj od svojih nekoliko različitih uloga ove sezone, ovoga puta biti desni bek. Kao zadnji vezni nastupaće letošnja pojačanja Zvezde, već dobro uigrani Stamenić i nedavno dovedeni Hvang, a za stvaranje neprilika rivalu biće zadužen kako ofanzivni trio Bukari - Ivanić - Mitrović, tako i novi špic, Endiaje, koji je iz prve postave svojim dolaskom istisnuo Olajinku, koji je sa Krasoom bio "noćna mora" za rivale Zvezde na startu sezone.

Evo i kako izgleda taktički formacija Baraka Bahara:

screenshot / uefa

Na klupi crveno-belih su golmani Popović i Vasiljević, te Degenek, Spajić, Kanga, Katai, Olajinka, Kraso, Milunović, Kangva, Lučić i Kabić.

Dok je Rafael Viki izveo sledeći tim:

Jang bojs: Raćopi - Garsija, Benito, Kamara, Janko - Ugrinić, Niase, Males - Monteiro, Iten, Elia

19.35 - Veliki broj navijača stiže ka stadionu, a podjednako veliki broj je već na i oko "Marakane".

19.30 - Ostalo je sat i 30 minuta do početka meča na stadionu Rajko Mitić.

19.24 - ŠTA JE SVETA... Dva sata pred Crvena zvezda - Jang bojs "reke ljudi" se slivale ka Autokomandi (VIDEO)

17.04 - LIGA ŠAMPIONA OVO NE PAMTI: Više od pola sata kasnio početak meča Crvena zvezda - Jang bojs, evo i zašto

16.23 - Švajcarski mediji bavili su se fenomenom "zloglasnog tunela na Marakani".

UOČI MEČA

Crvena zvezda - Jang Bojs

Sudija: Vilijam Kolum (škotska)

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Điga, Rodić - Stamenić, Hvang, Bukari, Ivanić - Endiaje

Jang bojs: Raćopi - Garsija, Benito, Kamara, Janko - Ugrinić, Niase, Males - Monteiro, Iten, Elia

Crvena zvezda po prvi put ove sezone sastaće se sa "mladim momcima", ukupno peti međusobni. Tradicija je na strani srpskog šampiona koji nijednom nije poražen od Jang bojsa. Tri puta su remizirali, a jednom je slavio klub sa "Marakane".

Iako crveno-beli u domaćem šampionatu ne blistaju u poslednje vreme, slavili su protiv Radničkog u poslednjem susretu, a na tabeli zauzimaju treće mesto.

Ne cvetaju ruže ni rivalu srpskog predstavnika. Jang bojs je u Superligi Švajcarske na drugoj poziciji.

Zvezda će kao prednost siturno imati domaći teren i navijače.

Sastav iz Berna najčešće nastupa u formaciji 4-4-2, uz transformaciju u 4-3-3, zavisno od rezultata.

Jedan od najboljih igrača Jang bojsa je Žan Pjer Nsame, napadač koji je ove sezone postigao četiri gola na sedam utakmica. Nsame šestu sezonu nastupa za žuto-crne. Izvesno je da će njegov partner u napadu protiv Zvezde biti Meščak Elija.

Zvezda i Jang bojs su u prvom kolu grupne faze Lige šampiona upisali poraze. Srpski tim je doživeo neuspeh od Mančester sitija – 3:1 u Engleskoj, a švajcarski je istim rezultatom završio meč protiv Lajpciga.

REČ TRENERA ZVEZDE - BARAK BAHAR: Moramo da pobedimo

- Znamo da u poslednjim mečevima u ligi nismo imali tako dobre nastupe kao na početku sezone, ali, znate da je Liga šampiona nešto drugo. U prvom kolu smo bili dobri, naročito u odbrani, sada igramo ovde i to je utamica u kojoj moramo da pobedimo, to svi znamo. Tako da... igraćemo dobro. Spremni smo za ovu utamicu. Imamo još jedan trening, ali upoznali smo Jang bojs. Oni su igrali protiv mog bivšeg tima, u pitanju je dobra ekipa, taktički dobro igra, fizički vrlo dobro spreman, ali mi verujemo u sebe i znamo šta treba da radimo i u ofanzivnom, ali i defanzivnom delu. Jako nam je važno da navijači dođu i budu aktivni. Sigurno će biti pun stadion, to nam je jako važno. Pre početka utakmice nema favorita, oba tima su ravnopravna, jednaka, ali biće važni sitni detalji, posvećenost, plan koji imamo... Verujem da će to biti odlučujuće i da ćemo pobediti.

REČ TRENERA JANG BOJSA - RAFAEL VIKI: Ne smemo da dozvolimo da nas isprovociraju

– Pogledao sam različite utakmice Crvene zvezde iz lige i sa Mančester sitijem. Poznat nam je protivnik, znamo da je to odličan tim i veliki klub i zato znamo šta nas sutra čeka. Što se tiče te tradicije i istorije, između Jang Bojsa i klubova iz Beograda, nije mi to iskreno poznato, a nije ni odlučujuće za sutrašnju utakmicu. Biće žučno, glasno, slaviće se svaki pogodak, ali moramo to da preokrenemo to u pozitivnu situaciju za nas. Za takve utakmice se vežba i trenira. Koga god da pitate da li hoće da igra pred tihim ili bučnim navijačima, reći će vam ovo drugo. Ne može ovakav stadion da bude tih, na nama je da preokrenemo tu atmosferu, da igramo sa mnogo vere, kao protiv Lajpciga. Videćemo da li ćemo uspeti da utišamo stadion sa 50.000 navijača. Ne smemo da dozvolimo da nas isprovociraju.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)